-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 03

Vilniuje atidengta atminimo lenta Leonidui Muraškai

Penktadienį Vilniaus stačiatikių Šventosios Dvasios vienuolyne atidengta memorialinė lenta, skirta pirmajam Lietuvos baltarusių visuomeninių organizacijų susivienijimo vadovui, operos solistui Leonidui Muraškai.
Leonidas Muraška
Leonidas Muraška

„Šiandien pagerbiame gerbiamą, mylimą ir daug nuveikusį žmogų. Jis buvo ne tik geras žmogus, bet ir didelis tiek Lietuvos, tiek Baltarusijos patriotas. Jis gerbė Lietuvos tradicijas ir labai mylėjo Baltarusiją. L.Muraška buvo nuoširdus žmogus, kuris visiems nešė šilumą. Tikiuosi, kad mes už jį ne tik melsimės, svarbu, kad apie jį žinotų jaunesnės kartos, kaip apie pavyzdį tiek Lietuvos, tiek Baltarusijos žmonės“, – atidarymo ceremonijoje sakė Vilniaus ir visos Lietuvos ortodoksų arkivyskupas Inokentijus.

Leonidas Muraška gimė 1924 metais Siniavkos kaime, Baltarusijoje. Į Lietuvą visuomenės veikėjas persikėlė 1930 metais, 2009 metais mirė būdamas 84 metų amžiaus

L. Muraška 23 metus buvo Lietuvos filharmonijos, 25 metus Lietuvos operos ir baleto teatro solistas. Nuo 1996 metų L.Muraška Lietuvos gudų visuomeninių organizacijų susivienijimo prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius