Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 20 /18:40

Vilniuje avariniu būdu leidosi lėktuvas

Vilniaus oro uoste pirmadienio vakarą avariniu būdu leidosi iš Egipto skridęs lėktuvas.
„Small Planet Airlines“ lėktuvas
„Small planet Airlines“ l4ktuvas

Kaip informuoja BPC, pirmadienį apie 15.35 val. Bendrajame pagalbos centre bendruoju pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Vilniaus oro uoste avariniu būdu leidžiasi orlaivis.

Į įvykio vietą išsiųstos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, informacija apie įvykį perduota Vilniaus miesto greitosios medicinos pagalbos stočiai ir Vilniaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui.

Papildyta: 15min.lt žiniomis, dėl važiuoklės gedimo avariniu būdu Vilniuje leidosi iš Hurgados (Egiptas) užsakomuoju reisu skridęs lėktuvas „Airbus 320".

Lėktuve su įgulos nariais iš viso buvo 153 žmonės, tarp jų ir du kūdikiai.

Lėktuvas sėkmingai nusileido.

Papildyta: Dėl šio incidento pranešimą išplatino ir Vilniaus oro uostas. Pranešime rašoma:

Tarptautiniame Vilniaus oro uoste 15.31 val nusileido turintis nedidelį gedimą orlaivis, skridęs iš Hurgados. Orlaivis priklauso oro linijoms „Small Planet Airlines“, jo skrydžio numeris LLC3206.

Lėktuvo įgulai kilo įtarimas dėl važiuoklės techninės būklės. Įsitikinus, kad važiuoklė sėkmingai išsiskleidė, orlaivis leidosi Vilniaus oro uoste. Įgulos prašymu nuo kilimo-leidimosi tako orlaivis buvo nuvilktas į stovėjimo aikštelę.

Laikantis privalomų saugumo procedūrų, leidžiantis orlaiviui su nedideliu gedimu turi būti iškviestos papildomos gelbėjimo pajėgos: gaisrinės ir greitosios medicinos pagalbos ekipažai. Šių procedūrų TVOU buvo laikomasi ir šiandieninės situacijos metu.

Lėktuvo keleiviai sėkmingai išlaipinti, kol kas niekam neprireikė medikų pagalbos. Iš viso lėktuvu skrido 153 keleiviai: 135 suaugusieji, 18 vaikų ir 2 kūdikiai. Nusileidusio orlaivio modelis A320, registracijos numeris - YLLCE, keliamoji galia - 77 t. Orlaivyje iš viso yra 180 keleivių vietų.

Papildyta liudininko pasakojimu

Avariniu būdu besileidusiame lėktuve buvo ir 15min.lt žurnalistas Mykolas Vadišis. Jis pasakojo, kad pirmadienį vakare lėktuvas, kaip ir buvo planuota, pamažu leidosi Vilniaus oro uoste, tačiau staigiai vėl ėmė kilti į viršų. Keleiviai ėmė svarstyti, kad galbūt orlaivis atskrido anksčiau, nei buvo planuota, todėl kiek atidėtas nusileidimas.

Tačiau netrukus pilotas per mikrofoną informavo keleivius, kad dėl iškilusių techninių problemų lėktuvas bus priverstas apsukti dar vieną ratą. Tačiau vietoje vieno rato orlaivis apsuko du ratus.

Kaip pasakojo M.Vadišis, žmonės panikos nekėlė, kai kurie netgi juokėsi iš susidariusios situacijos. Tiesa, kai kurios stiuardesės atrodė įsitempusios, nors ir pačios ramino keleivius.

Lėktuvui nusileidus prie jo privažiavo gelbėjimo pajėgos. Keleiviai dar pusvalandį turėjo laukti lėktuve, kol jis buvo nutemptas į stovėjimo vietą ir tik tuomet buvo leista išlipti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius