-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 19

Vilniuje – nauji tualetai ir reklama

Sostinės savivaldybės vadovai tikina parengę ir pradėję įgyvendinti projektą „Vilnius – mano namai“. Mieste netrukus atsiras automatizuotų naujų tualetųi bei gausybė socialinės reklamos.
Mazuto bala autobusams neišvengiama.
Viešojo transporto stotelėse prie Žaliojo tilto ir Pamėnkalnio gatvėje jau birželio 1-ą atsiras automatizuoti tualetai. / Pauliaus S./15min.lt skaitytojo nuotr.

Mero Viliaus Navicko teigimu, siekiama, kad šiukšlės mieste būtų surenkamos ne kartą per metus, bet kad jų visada būtų kuo mažiau, o miestas būtų tvarkingesnis.

„Tai nėra vien savivaldybės vajus, didelė dalis priemonių bus grįstos savanoriškumo principu. Socialinė reklama bus nemokamai gaminama, dedama. Vyks bendradarbiavimas su mokyklomis, įmonėmis“, – dėstė meras.

Savivaldybė savo ruožtu ketina sutvarkyti didžiąją dalį miesto suoliukų, pastatyti daugiau įprastų šiukšliadėžių ir tik šunų išmatoms skirtų dėžių.

„Įmonėms siūlome apsiimti tvarkyti kurią nors, tarkime, parkų dalį, pavadinti ją savo vardu bei prižiūrėti“, – teigė V.Navickas.Programa bus tęstinė, norime, kad tai virstų socialiniu judėjimu, o ne vienkartine akcija, – aiškino V.Navickas.

Visa programa „Vilnius – mano miestas“ miestui preliminariai turėtų kainuoti apie 30 tūkst. litų. Galutinė suma priklausys nuo to, kiek konkrečiai suoliukų bus sutvarkyta ir kiek mieste atsiras šiukšliadėžių.

„Programa bus tęstinė, norime, kad tai virstų socialiniu judėjimu, o ne vienkartine akcija“, – aiškino V.Navickas.

Meras pripažino, kad dabar miestą tvarkančios įmonės galėtų savo darbą atlikti geriau, tačiau pastebėjo, jog joms Vilnius skolingas ne vieną milijoną litų. „Bendrovės tvarkosi pagal galimybes, aišku, prašysime darbą atlikti geriau, bet pirma reikia grąžinti skolas“, – tikino V.Navickas.

Sostinės valdžia kviečia ir miestiečius pareikšti nuomonę, kaip ugdyti socialinę atsakomybę, siūlyti savo idėjų.

Nauji tualetai

Paskelbę apie numatytos programos pradžią, miesto tarnautojai tikina, kad jau birželio pirmąją autobusų stoteles, prekybos centrus ir reklaminius stendus pasieks nešiukšlinti ir tvarkytis skatinantys reklaminiai plakatai.

Taip pat prie Žaliojo tilto ir Pamėnkalnio gatvėje atsiras automatizuotų mokamų viešųjų tualetų. Jais bus galima pasinaudoti už 1 litą. Dar du sanitariniai mazgai turėtų atsirasti numačius konkrečias jų vietas.

„Vienas tualetas tikrai stovės prie Šv.Onos bažnyčios, kur bus kitas, dar sprendžiama. Šie tualetai miestui nekainuoja, juos statys reklamą mieste dedanti įmonė „JCDeucaux“. Mums reikės už 17–20 tūkst. litų nuvesti visas komunikacijas. Tai palyginti mažos sąnaudos“, – sakė vicemeras Romas Adomavičius.

Iki Dainų šventės planuojama sutvarkyti ir Vingio parko viešuosius tualetus – padažyti, sutvarkyti želdynus.

„Šiuos darbus atliks „Luidas“, tvarkantis parką. Daug remontai nekainuos – vienas bus suremontuotas už  44–45 tūkst. litų, kitus reikia sutvarkyti kosmetiškai“, – tikino vicemeras Stanislovas Šriūbėnas. 

Šiuo metu Vilniuje yra 11 viešųjų tualetų, iš kurių 5 apmokestinti. Dar  30 nemokamų biotualetų stovi autobusų apsisukimo vietose visame mieste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius