Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 15

Vilniuje prieš mero rinkimus – tyla ir ramybė

Kaunas ketvirtadienį išsirinko naująjį merą. Juo tapo ne, kaip tikėtasi, partijos „Tvarka ir teisingumas“ narė Aušra Ručienė, o paskutinę akimirką naują valdančiąją daugumą sudaręs liberalas Rimantas Mikaitis. Vilniaus politikai galutinius sprendimus dėl koalicijos priimti taip pat delsia, nors kalbėta, kad juos gali nulemti būtent mero rinkimai Kaune.
Tarybos posėdyje
Paskutinę minutę žlugus anksčiau suformuotai koalicijai Kauno meru tapo liberalas R.Mikaitis. Vilnius tebelaukia savo politikų sprendimo. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Mero rinkimai Kaune pasisuko kiek netikėta linkme – vietoj A.Ručienės gausaus tarybos narių palaikymo sulaukė R.Mikaitis. Pastarasis kaip Liberalų sąjūdžio atstovas prieš savaitę pasirašė koalicijos sutartį kartu su Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionimis demokratais (TS-LKD), jaunalietuviais ir „Tvarkos ir teisingumo“ atstovais. Tačiau pirmojo posėdžio metu paaiškėjo, kad Kauną kartu su liberalais pasiryžę valdyti socialdemokratai, „Vieningas Kaunas“, „Jaunoji Lietuva“, Darbo partija bei Liberalų ir centro sąjunga.

Įtakos neturės?

Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas, anksčiau tikinęs, kad po rinkimų Kaune paaiškės ir Vilniaus valdančioji koalicija, ketvirtadienį jau nebebuvo toks atviras.

„Aš dar esu Kėdainiuose ir tik penktadienį atvažiuosiu į Vilnių, tada ir kalbėsimės su galimais kandidatais į merus. Didelės įtakos rinkimai Kaune neturės, bet turiu pripažinti – ten gavosi kitaip, negu visi tikėjosi. Todėl kalbėsimės Vilniuje ir stengsimės jau pasiekti galutinį sprendimą“, – „15min“ sakė V.Uspaskichas.

Kaunas yra Kaunas

TS-LKD atstovas, dabartinis sostinės meras Raimundas Alekna nebuvo linkęs sureikšminti Kauno įvykių įtakos sostinės valdžios formavimui. „Aš ne kartą sakiau, kad Kaunas yra Kaunas, jokiu būdu nereikia daryti jo Vilniaus įkaitu. Kauniečiai privalo dėliotis, kaip jie mato, kas Kaunui būtų naudinga, o Vilniaus politikų galvos skausmas, kaip mes čia sudėliosime koaliciją. Bet kuriuo atveju nebus jokių tragedijų ir miestas neliks be valdžios“, – dėstė R.Alekna.

Mero kėdę siekiantis išlaikyti R.Alekna nesutiko, kad lemiamas žodis dėliojant Vilniaus valdančiąją koaliciją dabar priklauso „darbiečiams“. Bet pripažino, jog šiai partijai pagaliau išsakius savo poziciją, „gyvenimas būtų žymiai lengvesnis.“

Su valdančiaisiais – naudingiau

„Tvarkos ir teisingumo“ partijos narys Gediminas Rudžionis ketvirtadienio popietę „15min“ tvirtino, kad jokių permainų formuojant koaliciją Vilniuje kol kas nėra, tačiau visoms politinėms jėgoms esą naudinga būtų šlietis prie premjero Andriaus Kubiliaus vadovaujamos TS-LKD.

„Juk Vilniaus biudžetas didžiąja dalimi priklauso nuo Vyriausybės malonės. Tad negi naudinga susipykus su premjeru pradėti vadovauti miestui?“ – retorinį klausimą uždavė G.Rudžionis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius