-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 16 /11:21

Visuomenininkai Vilniuje pakeitė Rusų gatvės pavadinimo lentelę į Tado Tumo

Šeštadienį Vilniuje visuomenininkai surengė akciją, kurios metu Rusų gatvė buvo pervadinta Tado Tumo vardu. Iniciatyvos autoriai pakeitė gatvių pavadinimų lenteles, taip išreikšdami pagarbą Ukrainoje žuvusiam lietuviui.

„Idėja apie gatvės lentelę Vilniuje gimė tą pačią dieną, kai sugalvojome gatvę Tado Tumo vardu pavadinti Ukrainoje, Bučoje, kur statoma lietuvių finansuojama mokykla. Tuo pačiu lygiagrečiai paleidome tą idėją, kad Vilniuje, Rusų gatvę irgi reikėtų pervadinti Tado Tumo vardu.

VIDEO: Sostinės Rusų gatvės pavadinimą pakeitė Tado Tumo gatvės lentelė

Šią idėją pateikėme Vilniaus miesto tarybai ir pokyčiai ta linkme jau vyksta. Mūsų tikslas, kad gatvė būtų pervadinta oficialiai, o dabar tai yra visuomeninė akcija pakeičiant lenteles.

Šį klausimą Vilniaus miesto taryba nagrinės kovo 27-ą dieną ir tikimės, kad viskas klostysis teigiama linkme. Laikysimės savo principinės pozicijos ir tikimės, kad taryba oficialiam gatvės pavadinimo keitimui pritars“, - sakė vienas iš šios iniciatyvos autorių Valdas Bartkevičius.

Apie T.Tumo, slapyvardžiu „Milžinas“, žūtį pranešta vasario 23-iąją. Jam buvo 42-eji.

Instruktorių misijos Ukrainoje „Gyvačių salos“ vadovas Sigitas Maliauskas sakė, kad lietuvis kartu su ukrainiečiu prie Bachmuto į priešakines linijas vežė minas, kai į jų automobilį pataikė rusų FPV dronas.

Į penktą dešimtį įkopęs lietuvis kariauti į Ukrainą išvyko prieš tris mėnesius.

Tadas Tumas buvo sukūręs šeimą, augino du vaikus. Pernai jis baigė pasieniečių mokyklą, įsidarbino Šalčininkų užkardoje, bet vėliau išvažiavo į karą Ukrainoje.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Giedrius Mišutis 15min patvirtino, kad T.Tumas pernai baigė Pasieniečių mokyklą ir keletą mėnesių dirbo pasienyje su Baltarusija. Vėliau iš tarnybos pasitraukė ir išvyko kovoti į Ukrainą.

T.Tumas buvo prisiekęs Vilniaus „Žalgirio“ futbolo klubo gerbėjas. Jis priklausė ištikimiausiems klubo gerbėjams – Pietų IV, dažnai lankydavosi klubo rungtynėse. Pasak jį pažinojusiųjų, buvo ramaus būdo.

15min žiniomis, tai yra pirmasis Ukrainos kovos veiksmuose žuvęs lietuvis. Anksčiau buvo pranešta apie kelis mūšiuose sužeistus lietuvių kovotojus.

Penktadienį urna pašarvota Vilniuje, Šv. Ignoto bažnyčios šarvojimo salėje. Šiandien T.Tumas bus laidojamas Vilniaus Antakalnio kapinėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius