-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Jasutis pilietybės A.Reed nesuteikimą vadino „spjūviu į veidą“, žada spausti prezidentą

Lietuvos čiuožimo federacijos (LČF) prezidentas sako, kad vis dar nesuteikta Lietuvos pilietybė ledo šokėjai amerikietei Allison Reed (Elison Ryd) yra „spjūvis į veidą“, ir žada dėl šio klausimo spausti šalies prezidentą Gitaną Nausėdą.
BNS nuotr.
Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius

„Jie nuleidžia rankas dėl šito klausimo, tai yra spjūvis jiems į veidą abiem“, – antradienį per spaudos konferenciją Vilniuje sakė Vytautas Jasutis.

„Prezidentas kalba apie kažkokį spaudimą. Tu ir esi prezidentas, tu esi išrinktas tvarkyti visus šituos reikalus. Mes spaudimą darysime ir dar didesnį – ir tada darėme, ir dar darysime, jeigu mes apsispręsime“, – pridūrė jis.

A.Reed su partneriu Sauliumi Ambrulevičiumi savaitgalį Europos dailiojo čiuožimo čempionate Kaune iškovojo bronzos medalį.

Seimo narė konservatorė Dalia Asanavičiūtė parengė kreipimąsi į G.Nausėdą dėl Lietuvos pilietybės suteikimo šokėjai ant ledo amerikietei A.Reed. Kreipimesi, pasirašytame 34 parlamentarų, siūloma Lietuvos pilietybę sportininkei suteikti už nuopelnus išimties tvarka.

„Tai yra didžiulė gėda, kad mes negalime savo sportininko finansuoti ir niekas apie tai nekalba“, – sakė LČF prezidentas.

A.Reed BNS pirmadienį teigė šiuo metu visą dėmesį skirianti artėjančiam pasaulio čempionatui Monrealyje ir po jo žada spręsti, ar trečią kartą prašyti G.Nausėdos išimties tvarka jai suteikti Lietuvos pilietybę.

Prezidentūra BNS informavo, kad prašymas dėl Lietuvos pilietybės suteikimo A.Reed būtų vertinamas jį gavus.

G.Nausėda du kartus – pernai ir užpernai – atmetė A.Reed prašymą suteikti jai Lietuvos pilietybę išimties tvarka.

Tuomet teigta, kad Lietuvos pilietybė išimties tvarka dailiojo čiuožimo atstovei nesuteikta neįrodžius ypatingų nuopelnų Lietuvai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius