Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 10 19

VPT vadovas Žydrūnas Plytnikas sulaukė Seimo komisijos priekaištų

Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) vadovas Žydrūnui Plytnikui net ir sergančiam trečiadienį teko atskubėti į Seimą aiškintis dėl vadovaujamos tarnybos ir savo paties kompetencijos ir veiklos.
Žydrūnas Plytnikas
Žydrūnas Plytnikas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

VPT sulaukė priekaištų, kad nebaudžia institucijų, kai jų veiklą netinkama pripažįsta Valstybės kontrolė, o pats VPT vadovas turėjo aiškintis dėl viešų ir privačių interesų derinimo, kai dėstytojaudamas Mykolo Romerio universitete (MRU) jis nenusišalina tarnybai svarstant šios aukštosios mokyklos prašymus keisti viešųjų pirkimų sutarčių sąlygas ar pirkti paslaugas.

Pats Ž.Plytnikas teigia dėl universiteto vykdomų pirkimų priėmęs tik „nuomones“, kurios neturi teisinių pasekmių, todėl nemanąs, kad supainiojo viešuosius ir privačius interesus.

Penkis egzaminus išlaikytų per 3 dienas

Ž.Plytnikas aiškino ir bakalauro studijas MRU teisėtai baigęs per tris mėnesius, nes jam buvo sudarytas tik 5 trūkstamų išlaikyti egzaminų sąrašas.

„Nežinau nė vieno studento, kuris negali penkių egzaminų išsilaikyti per tris mėnesius. (...) Pats
dėsčiau teisės teoriją,  tai aš per tris dienas juos galėčiau išssilaikyti“, – aiškino savo studijų galimybes Ž.Plytnikas, anksčiau MRU baigęs socialinio darbuotojo bakalauro studijas ir įgijęs teisės magistro laipsnį.

VPT vadovas tikina, kad jo sąžiningumą įrodo ir tai, kad jam nepavyko šiemet įstoti į doktorantūros studijas MRU.

„Aš stojau į doktorantūrą, aš neišlaikiau egzamino. Jei būčiau buvęs suinteresuotas, būčiau išlaikęs“, – komisijai dėstė VPT direktorius.

Paskaitos baigėsi dėl ramybės

Nuo šiol VPT vadovas universitete nebedėstys. Tiesa, nnot jo, pats ūkio ministras Rimantas Žylius, kaip ir buvęs ministras Dainius Kreivys nieko prieš jo dėstymą neturėjo.

„Ministras nemato problemų dėl mano dėstytojavimo. Bus raštas šiandien arba rytoj jo, bet aš daugiau nedėstysiu, nes nenoriu tokių situacijų aiškintis. Tikrai neišsigandau, bet visiems nebus tokių kelių, kurie eskaluotų mano dėstytojavimą ir bandytų suvesti su tarnyba. Noriu, kad ramiai dirbtume“, – aiškino Ž.Plytnikas.

Dar tris mėnesius atleidžiamas

Jis pripažįsta, kad daugiausia „neramumų“ jo darbe bus dar tris mėnesius – tol, kol neįsgalios Viešųjų pirkimų įstatymo pataisos, nusmatančios VPT nepriklausomybę ir užtikrinančios Ž.Plytnikui tarnybos vadovo kėdę dar ketveriems metams.

„Dar tris mėnesius mane gali atleisti. Suinteresuotų yra daug, bet mes dirbsime savo darbą“, – žurnalistams trečiadienį sakė VPT vadovas.

Jis dėstė, kad jo nuvertimu suinteresuoti yra visi, kurių vykdytuose pirkimuose pastaruoju metu nustatyta pažeidimų.

Ar dėstytojaudamas MRU ir šio universiteto vykdytų pirkimų vertinimą atlikęs Ž.Plytnikas nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų komisija paprašė nuspręsti Vyriausioji tarnybinės etikos komisijos.

Komisijos darbo grupei, svarsčiusiai Ž.Plytniko veiklą, vadovaujantis J.Razma nesiėmė vertinti, ar dabartinis VPT vadovas pareigas atlieka tinkamai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius