Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2016 10 21

VRK neigia klaidinamą informaciją apie kai kuriuos kandidatus

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) neigia apie kai kuriuos Seimo nario mandato siekiančius kandidatus, dalyvaujančius pakartotiniame balsavime, skleidžiamą klaidinamą informaciją, esą jie yra išrinkti daugiamandatėje rinkimų apygardoje, todėl už juos balsuoti pakartotiniame balsavime nereikia.
Seimo rinkimai
Seimo rinkimai / Luko Balandžio / 15min nuotr.

VRK skelbia, kad abu kandidatai, įrašyti rinkimų biuletenyje, yra lygūs. Bet kuris iš jų gali būti renkamas Seimo nariu.

„Abu kandidatai vienmandatėje rinkimų apygardoje yra lygūs ir už kurį iš jų balsuoti rinkėjas gali pasirinkti nepriklausomai bei nevaržomas daugiamandatės rinkimų apygardos rezultatų. Klaidinamos informacijos skleidimas prieštarauja sąžiningų ir garbingų rinkimų principams“, – skelbiama VRK pranešime spaudai.

Ateinantį sekmadienį, nuo 7.00 iki 20.00 val., vyks pakartotinis Seimo rinkimų balsavimas. Šio balsavimo metu 68 vienmandatėse rinkimų apygardose bus renkami Seimo nariai. Rinkimuose dalyvaus po du kandidatus kiekvienoje rinkimų apygardoje, kurie spalio 9 d. surinko daugiausiai balsų.

Balsuojant rinkimų dieną būtina su savimi turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą. Rinkėjo kortelė nėra privaloma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius