-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 27

VRK nutraukė Seimo nario A.Zuoko įgaliojimus

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) penktadienį liberalcentristo Artūro Zuoko prašymu nutraukė jo, kaip Seimo nario, įgaliojimus.
Artūras Zuokas
Artūras Zuokas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Parlamentaro įgaliojimai jo prašymu nutrūksta nuo kitos savaitės antradienio, gruodžio 1 dienos.

Apie pasitraukimą iš parlamento A.Zuokas užsiminė antradienį. Seime pristatydamas įstatymo projektą dėl trijų skirtingų pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifų įvedimo nuo 2011 metų, jis pareiškė, kad jeigu šis siūlymas nebus priimtas, atsisakysiąs parlamentaro mandato.

Seimas po pateikimo buvusio Vilniaus mero siūlomas pataisas atmetė, o kitą dieną A.Zuokas VRK įteikė prašymą nutraukti įgaliojimus. Prieš A.Zuoko siūlymą balsavo arba susilaikė koalicijos partneriai, išskyrus politiko Liberalų ir centro frakcijos narius.

Artūras Zuokas, klausiamas apie ateities planus, sakė ieškantis veiklos, kuri jam būtų įdomi, ir neabejojo, jog į Seimą bus išrinktas ir trečią kartą.Kadangi į parlamentą A.Zuokas pateko pagal Liberalų ir centro sąjungos sąrašą, jo vietą turėtų užimti kitas asmuo iš to sąrašo. Pirmoji šiame sąraše – buvusio Vilniaus mero žmona Agnė Zuokienė.

A.Zuokas sakė, jog jo sutuoktinė dar nėra priėmusi sprendimo, ar eis į Seimą. Laiko apsispręsti ji turės savaitę nutrūkus A.Zuoko įgaliojimams.

VRK sprendimą dėl Seimo nario mandato pripažinimo naujam Seimo nariui turi priimti ne vėliau kaip per 7 dienas po to, kai atsirado laisva Seimo nario vieta.

Jeigu ji nesutiktų tapti parlamentare, Seimo nariu galėtų tapti kitas sąrašo kandidatas Jonas Čekuolis. Šiam atsisakius mandato, būtų žinomo sportininko Žydrūno Savicko eilė.

A.Zuokas, klausiamas apie ateities planus, sakė ieškantis veiklos, kuri jam būtų įdomi, ir taip pat neabejojo, jog į Seimą bus išrinktas ir trečią kartą.

„Aš neabejoju, kad trečias kartas bus, tik aš tikiuosi, kad trečią kartą mano kolegų, kurie ateis su manimi, bus ženkliai daugiau, nei šiuo metu, ir mūsų idėjos ir siūlymai turės ženkliai daugiau įtakos nei dabar“, – sakė A.Zuokas.

Paklaustas, ar į rinkimus eis su nauja partija, A.Zuokas sakė: „Aš nekalbu apie naujas partijas, tik sakau, kad trečias kartas bus.“

Kalbėdamas apie šią koaliciją A.Zuokas sakė manantis, jog „Permainų koalicijai reikia rimtų permainų“, o tęsti darbą priėmus biudžetą ji galėtų tik kritiškai įvertinusi atliktus ir neatliktus darbus.

„Priėmus biudžetą, nes jį reikia priimt, privalu, kad Permainų koalicija turėtų drąsos ir įvertintų ministrų kabineto darbą. Praėjo metai, daug buvo pažadų, daug siūlymų, daug datų Vyriausybės darbų programoje ir tiesiog reikia atsakyti žmonėms, kodėl tai nepadaryta, nes nuo to ar nepadarymo, ar neveikimo, ar negebėjimo vadovaut mes šiandien turime didžiulę bedarbių armiją, sudėtingas ekonomines problemas, kurių negalima pateisinti vien pasaulio finansų krizės įtaka“, – sakė A.Zuokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius