-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VRK pristato naują kolegą: virtualus konsultantas atsakys į rinkėjų klausimus

Kovo 18 d. darbą pradeda Virtualus Rinkimų Konsultantas – pokalbių robotas, kuris teiks informaciją apie artėjančius rinkimus ir referendumą. Kaip informuoja Vyriausioji rinkimų komisija (VRK), šis pokalbių robotas teiks bendrojo pobūdžio informaciją ir veiks kaip papildomas rinkėjų informavimo kanalas tiek VRK darbo metu, tiek poilsio ir švenčių dienomis, rašoma VRK pranešime spaudai.
VRK avataras
VRK avataras / Asmeninio archyvo nuotr.

„Artėjant rinkimų maratonui, jaučiame suintensyvėjusį skambučių ir rinkėjų užklausų srautą, tad labai tikimės, kad mūsų naujasis virtualus kolega padės surasti atsakymus į dažniausiai pasikartojančius klausimus apie rinkimus ir balsavimo procesą“ - pristatydama pokalbių robotą kalbėjo VRK pirmininkė Lina Petronienė.

Pasak jos, Virtualaus Rinkimų Konsultanto intelektas yra dirbtinis, jis apmokytas suprasti į jį besikreipiančių žmonių klausimus ir palaikyti pokalbį apie Lietuvoje vykstančius rinkimus.

Virtualus Rinkimų Konsultantas į rinkėjų klausimus nepavargdamas atsakinės VRK interneto svetainėje dirbdamas visą parą, septynias dienas per savaitę.

Jis teiks bendro pobūdžio konsultacijas, kurios nereikalauja asmens identifikacijos, taip pat nevertins galimų Rinkimų kodekso pažeidimų.

„Pokalbių robotas tik pradeda darbą, tad jei nutiktų taip, kad mūsų virtualiam kolegai nepavyktų surasti atsakymo, tikimės, kad mūsų interneto svetainės lankytojai bus supratingi ir tolerantiški. VRK darbuotojai nuolat stebės pokalbių roboto bendravimo kokybę ir pildys jo žinias, tad uždavę klausimą ir nesulaukę atsakymo, rinkėjai prisidės prie roboto dirbtinio intelekto tobulinimo“, kalbėjo VRK pirmininkė.

Išmanųjį pokalbių robotą VRK sukūrė dirbdama kartu su UAB „Tilde informacinės technologijos“ ekspertais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius