-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
01 23 /13:06

VSAT: trys ginkluoti Baltarusijos pasieniečiai įžengė į Lietuvos teritoriją

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) antradienį pranešė, kad Ignalinos rajone trys ginkluoti Baltarusijos pareigūnai iš savo šalies įžengė į Lietuvos teritoriją iki pustrečio metro.

Pasak VSAT, paėję prie Lietuvos pusėje įrengto fizinio barjero jie grįžo atgal. Tarnyba teigia, kad šis įvykis buvo stebimas ir kontroliuojamas reaguoti pasirengusių Lietuvos pasieniečių.

Pasieniečiai fiksavo tris sieną pažeidusius Baltarusijos pareigūnus
Pasieniečiai fiksavo tris sieną pažeidusius Baltarusijos pareigūnus

Tris Baltarusijos pusėje patruliavusius ginkluotus šios šalies pasieniečius per sienos stebėjimo sistemą užfiksavo Vilniaus pasienio rinktinės Puškų pasienio užkardos pareigūnai.

Pasieniečiai fiksavo tris sieną pažeidusius Baltarusijos pareigūnus
Pasieniečiai fiksavo tris sieną pažeidusius Baltarusijos pareigūnus

Pasak VSAT, Baltarusijos pareigūnai savo teritorijoje palei sieną per sniego pusnis pirmadienį ėjo ties Ignalinos rajono Vaitiškės kaimu. Lietuvos pasieniečių per kameras stebimi baltarusiai priėjo savo pusėje esantį užsnigtą aplūžusį patrulių tiltelį, pasuko ir perėjo sienos liniją.

„Įžengę į Lietuvos pusę iki pustrečio metro baltarusiai pradėjo eiti tarp įrengto fizinio barjero, kuris užkerta kelią toliau patekti į Lietuvos gilumą, ir sienos linijos. Į šią vietą tuoj pat buvo sutrauktos Puškų užkardos pasieniečių pajėgos, tačiau incidentui nesivystant jų įsikišimo neprireikė“, – rašoma VSAT pranešime.

Pasak pasieniečių, situacija buvo kontroliuojama, o toliau į Lietuvą įžengti Baltarusijos pareigūnams nebuvo galimybių ir dėl Lietuvoje esančio fizinio barjero, ir dėl VSAT pajėgų pasirengimo reaguoti.

Pasieniečių teigimu, šiuo metu renkama medžiaga ir sprendžiamas klausimas dėl ikiteisminio tyrimo dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėjimo, VSAT Vilniaus pasienio rinktinės vadas dėl šio įvykio kreipėsi į atitinkamą Baltarusijos sienos įgaliotinį.

Pernai balandį pasieniečiai fiksavo du panašius incidentus Šalčininkų ir Švenčionių rajonuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius