-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VSD sutiko išslaptinti dalį R. Bridikio Seimo komisijai pateiktos informacijos

Valstybės saugumo departamentas (VSD) sutiko išslaptinti dalį šios žvalgybos institucijos direktoriaus pavaduotojo Remigijaus Bridikio Seimo komisijai pateiktos informacijos.
Remigijus Bridikis
Remigijus Bridikis / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Atsižvelgiant į Seimo laikinosios tyrimo komisijos prašymą išslaptinti VSD direktoriaus pavaduotojo R. Bridikio apklausos metu pateiktą informaciją, nuspręsta, kad dalis informacijos nesudaro tarnybos ar valstybės paslapties“, – penktadienį BNS informavo tarnyba.

Jos teigimu, išslaptinti VSD direktoriaus Dariaus Jauniškio apklausos metu pateiktą informaciją Seimo komisija, tirianti vadinamojo VSD pranešėjo istoriją, neprašė.

Tiek D. Jauniškis, tiek R. Bridikis laikinajai Seimo tyrimo komisijai liudijo ir viešuose, ir uždaruose posėdžiuose.

Su prašymu išslaptinti dalį informacijos į VSD kreipėsi parlamentinė tyrimo komisija, tirianti buvusio VSD pareigūno Tomo Gailiaus informaciją apie galimus pažeidimus 2018–2019 metais tikrinant tuometinio kandidato į prezidentus Gitano Nausėdos rėmėjus ir aplinkos žmones.

Komisijos pirmininkas Vytautas Bakas yra sakęs, kad bus prašoma išslaptinti VSD vadovo D. Jauniškio, jo pavaduotojo R. Bridikio ir paties VSD pranešėjo T. Gailiaus komisijos uždaruose posėdžiuose duotus parodymus.

Anot V. Bako, šie liudijimai yra svarbūs viešajam interesui.

Laikinąją tyrimo komisiją Seimas sudarė praėjusių metų lapkritį. Darbą ji turi baigti kitą savaitę.

Parlamentarai aiškinasi galimą neteisėta poveikį žvalgybos veiklai, galimą kišimąsi į rinkimų procesus per 2019 metų prezidento rinkimus, galimą neteisėtą paramą šiai kampanijai, galimus pranešėjo teisių pažeidimus, galimą neteisėtą įtaką įvedant sankcijas Baltarusijai.

VSD pranešėjas T. Gailius komisijai sakė įtaręs, kad jo vadovai galėjo padaryti drausminį pažeidimą ar net nusikaltimą, kai pavedė tikrinti G. Nausėdos aplinką ir galimai perdavė patikrinimo rezultatus tretiesiems asmenims, neturintiems teisės dirbti su įslaptinta informacija. Todėl T. Gailius teigė ir kreipęsis į politikus bei tapęs pranešėju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius