-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 22

VTEK neįžvelgė A.Bilotaitės kaltės dėl nedeklaruotos paramos dalyvaujant automobilių lenktynėse

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nusprendė nutraukti tyrimą dėl parlamentarės konservatorės Agnės Bilotaitės, dalyvavusios automobilių lenktynėse ir nedeklaravusios gautos paramos – per 7 tūkst. eurų lenktynių registracijos mokesčio.
Agnė Bilotaitė
Agnė Bilotaitė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kaip informavo VTEK, nustatyta, kad politikės dalyvavimas ralyje „Africa Eco Race 2016“ buvo apmokėtas žodinio susitarimo su fiziniu asmeniu pagrindu – 7 tūkst. eurų už ją sumokėjo neskelbiamas fizinis asmuo. Tyrimo metu nustatyta, kad žodinis susitarimas vyko 2015-aisiais, galiojant senajai Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo redakcijai. Remdamiesi tuo įstatymu teismai yra nustatę praktiką, jog deklaruoti privaloma tik tuos sandorius, kurių vertė viršija 3 tūkst. eurų, tačiau tai daryti privaloma tik tuo atveju, jei sandoriai kelia tiesioginį interesų konfliktą, BNS sakė VTEK atstovė Eglė Ivanauskaitė.

Jos teigimu, komisija nenustatė, kad dalyvavimas lenktynėse kėlė interesų konfliktą.

VTEK atkreipė A.Bilotaitės dėmesį į tai, kad privačių interesų deklaracijos turi būti pateikiamos Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nustatyta tvarka ir terminais.

Tyrimas pradėtas gavus Lietuvos socialdemokratų partijos atstovo Vyriausiojoje rinkimų komisijoje, Seimo nario Antano Nesteckio padėjėjo Gedimino Šiukšto pranešimą, taip pat tiriant žiniasklaidos ir kitą viešą informaciją.

Pati A.Bilotaitė anksčiau tvirtino įstatymų nepažeidusi, nes jokios realios paramos negavo. Komisijai ji nurodė, kad šturmanės pareigas atliko neatlygintinai, tenkindama nematerialiųjų interesą padėti ekipažo vairuotojui bei garsinti Lietuvos vardą.

„Man susidaro įspūdis, kad VTEK naudojamas kaip politinis įrankis (...). Ne, tikrai tokių dalykų nebuvo – žinau įstatymus, ir jei tai būtų ar dovana ar kažkoks mano pačios pirkinys, kuris yra didesnis, tikrai tą deklaruočiau“, – BNS anksčiau sakė A. Bilotaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius