-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 18

VTEK spręs, ar pradėti tyrimą dėl prezidento, ambasadoriaus bilietų į operą

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) sieks surinkti daugiau medžiagos spręsdama, ar pradėti tyrimą dėl prezidento Gitano Nausėdos ir ambasadoriaus Jungtinėje Karalystėje Eitvydo Bajarūno apsilankymo operoje.
Eitvydo Bajarūno spaudos konferencija
Eitvydas Bajarūnas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Prezidentui G.Nausėdai lankantis Londone, E.Bajarūnas pakvietė jį su sutuoktine į „Operos Fantomą“, o bilietus nupirko už ambasados pinigus. Vėliau ambasadorius teigė, kad tai buvo nesusipratimas, kurį vėliau ištaisė ir sumokėjo iš savo lėšų.

Užsienio reikalų ministerija nurodo, kad bilietai buvo nupirkti ambasados lėšomis ir šios išlaidos dar kartą patvirtintos E.Bajarūno sprendimu, o grąžintos tik kilus skandalui.

„Bilietai į kultūrinį renginį ambasadoriui, Respublikos Prezidentui ir jų sutuoktinėms buvo apmokėti ambasados kortele 2023 m. gegužės 4 d. Tų pačių metų liepos 5 d. išlaidos dar kartą patvirtintos ambasadoriaus, tvirtinant pajamų-išlaidų ataskaitą“, – nurodoma URM ambasadoriui adresuotame laiške, kuri matė ir BNS.

Anot URM, prašymas padengti šias išlaidas iš asmeninių lėšų pateiktas tik tuomet, kai situacija ėmė domėtis ministerija – „po daugiau nei 4 mėnesių“.

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis pirmadienį pasirašė įsakymą, kuriuo laikinai nuo spalio 19 dienos sustabdo Jungtinės Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystės, Omano Sultonato ir Portugalijos ambasadoriaus E.Bajarūno funkcijas.

Tokį sprendimą ministras priėmė ambasadoriui sulaukus kaltinimų mobingu ir piktnaudžiavimu. Skundų tyrimą atlikusi URM Generalinė inspekcija nustatė pažeidimų ir pasiūlė spręsti dėl E.Bajarūno tinkamumo vadovauti ambasadai.

E.Bajarūnas tvirtina patiriantis URM psichologinį smurtą, nes nutekinant informaciją kenkiama jo reputacijai.

Ambasadorius taip pat kreipėsi į Vyriausybę, Vidaus ir Užsienio reikalų ministerijas, prašydamas atlikti nepriklausomą tyrimą dėl galimo psichologinio smurto ambasadoje pagal pateiktus darbuotojų skundus bei kitus pranešimus, jeigu tokių yra, ir dėl galimo psichologinio smurto bei reputacijos menkinimo jo paties atžvilgiu.

Prezidentas G.Nausėda trečiadienį pareiškė, kad sprendimas kaltinimų mobingu sulaukusį ambasadorių Jungtinėje Karalystėje E.Bajarūną iškviesti konsultacijoms į Vilnių yra „pusinis“ ir kuria ydingą situaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius