Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 12 04

V.Telyčėnas: apie galimas riaušes informacijos neturime

Policijos generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas sako neturįs informacijos, kad per kitą savaitę vyksiančius mitingus Vilniuje būtų galimos riaušės, bet tvirtina, kad policija yra „pilnai pasiruošusi“.
Protesto mitingas sausio 16 d.
Protesto mitingas sausio 16 dieną. / I.Michailovo nuotr.

„Pilnai pasiruošę esame. Kiek žinau, leidimai yra duoti dviem mitingams. Informacijos apie neramumus neturime. Bendra viešoji tvarka bus palaikoma“, – žurnalistams penktadienį po susitikimo su premjeru Andriumi Kubiliumi sakė generalinis komisaras.

Anot jo, yra paruoštas planas, pagal kurį esant tam tikroms aplinkybėms „bus panaudojamos Viešojo saugumo tarnybos pajėgos“.

Susitikime taip pat dalyvavę Valstybės saugumo departamento vadovas Povilas Malakauskas ir generalinis prokuroras Algimantas Valantinas žurnalistams sakė, kad galimų riaušių tema pokalbyje su A.Kubiliumi nebuvo aptarta – esą buvo kalbėta apie Baudžiamojo proceso kodekso keitimus ir telekomunikacijų tinklais perduodamos informacijos turinio kontrolės sistemos („Telepiko“) tobulinimo finansavimą.

A.Kubilius žurnalistams sakė, kad žmonės turi teisę reikšti savo nuomonę, tačiau turi suprasti, kad negali pažeisti įstatymų, – esą neramumai atsisuka prieš pačius žmones.

„Žmonės turi teisę rinktis į mitingus, turi teisę reikšti nuomonę. Be abejo, tai turi daryti neperžengdami galiojančių įstatymų ir Konstitucijos rėmų. (...) Aš manau, kad žmonės yra racionalūs, turi sveiko proto ir supranta, kad bet kokios riaušės ar neramumai, ar provokacijos atsisuka prieš pačius žmones“, – sakė premjeras.

Kitą savaitę sostinėje yra rengiami du mitingai. Pirmąjį antradienį organizuoja Naujoji sąjunga, ketvirtadienį mitinguoti žada Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacija.

Sausio mėnesį profsąjungos organizavo eitynes nuo Seimo iki Vyriausybės. Prie Vyriausybės mitingas vyko taikiai, tuo metu prie Seimo kilo riaušės, per jas nukentėjo 30 žmonių. Seimo rūmų pastatuose išdaužta apie 30 langų stiklų, taip pat dužo netoliese esančių pastatų stiklai.

Riaušininkus tramdydami Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai panaudojo ašarines dujas, gumines kulkas. Suskaičiuota, kad riaušininkai padarė apie 230 tūkst. litų nuostolių. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius