-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 25

Vyriausybė atsisako naikinti tarnybinių automobilių apmokestinimą

Vyriausybė atmetė valdančiųjų ir opozicijos pasiūlymus atsisakyti prieštaringai vertinamos naujos tvarkos, įpareigojančios susimokėti už privačioms reikmėms naudojamus įmonių automobilius.
Puota bado metu: antradienį į Ūkio ministeriją net vietos valdžios atstovai atvyko ištaigingais automobiliais.
Tarnybiniai automobiliai / „Lietuvos žinių“ nuotr.

Anot „Vilniaus dienos“, Vyriausybė ilgą laiką neskubėjo pateikti savo išvados. Tačiau šiomis dienomis išvada pagaliau pasirodė.

„Nepritarti pasiūlytiems įstatymų projektams, nes naujoji tvarka įsigaliojo nuo 2010 metų sausio 1 dienos ir mokestis nuo pajamų natūra jau turėjo būti apskaičiuojamas, išskaičiuojamas, sumokamas ir deklaruojamas. Siūlymai atgaline data nebetaikyti faktiškai mokesčių mokėtojų teisėtai ir pagrįstai jau taikomas įstatymo nuostatas nesuderinami nei su įstatymų negaliojimo atgal ir teisinio tikrumo principu, nei su teisiniu aiškumu“, – tokiomis formuluotėmis, surašytomis penkiuose puslapiuose, atsakė Vyriausybė.

Išvadą pasirašė premjeras Andrius Kubilius ir finansų ministrė Ingrida Šimonytė.

Maža to, Ministrų kabinetas pabrėžė, kad į įstatymą, kuriuo nustatoma pajamų natūra mokesčio bazė, „turėtų būti įtraukiama visa lygiavertė piniginiam atlygiui nauda, tokia kaip įmonei priklausančio turto naudojimas asmeniniais tikslais, neatlygintinai suteiktos paslaugos, darbuotojo lojalumą skatinančios priemonės (pavyzdžiui, nauda, gauta iš pasirinkimo sandorių), lengvatinės paskolos ir panašiai, kad nebūtų skatinama siekiant išvengti pajamų mokesčio sąraše išvardytą naudą natūra keisti jame nepaminėtąja“.

Taip premjeras ir finansų ministrė leido suprasti, kad Gyventojų pajamų mokesčio įstatymas ateityje bus dar kartą tikslinamas, apmokestinant vis daugiau įvairių dalykų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius