-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 29

Vyriausybė išmokės kompensacijas Visagino gyventojams ir už šildymą sausio-vasario mėnesiais

Visagino gyventojai sulauks kompensacijų už šildymą šiemet sausio ir vasario mėnesiais. Taip pat jiems bus kompensuojama dalis artėjančio sezono šildymo išlaidų.
Energetikų miestas – įprastą darbo dieną
Visaginas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Po Vyriausybės posėdžio energetikos ministras Arvydas Sekmokas trečiadienį žurnalistams patvirtino, kad bus išmokėtos kompensacijos Visagino gyventojams už šilumos energiją praėjusio šildymo sezono metu – konkrečiai už sausio ir vasario mėnesius.

„Siūlyčiau šio klausimo nestabdyti, nes šildymo sezonas prasidės netrukus“, – sakė energetikos ministras, atsakydamas į pastabas, kad projekto nespėjo peržiūrėti ir įvertinti Teisingumo ministerijos specialistai.

Vyriausybė trečiadienį pritarė Ignalinos AE eksploatavimo nutraukimo 2010–2014 metų programai. Joje numatyta, kad šiemet šildymo lengvatoms reikės 2 mln., kitąmet ir 2012-aisiais – 6 ir 5 mln. litų.

Visagino savivaldybė spaudė Vyriausybę kompensuoti šildymo išlaidas už šių metų sausio ir vasario mėnesius ir dėl to kreipėsi į prezidentę bei premjerą.

Energetikos ministerijos siūlymui Visagino gyventojams šildymo kainą kompensuoti trejus metus – iki šildymo sezono pabaigos 2013-aisiais, Vyriausybė pritarė šių metų kovą.

2009–2010 metų šildymo sezonu (nuo kovo iki balandžio) kompensuojama 30 procentų, 2010–2011 metų – 20 procentų, 2011–2012 metų – 10 procentų šildymo kainos.

Po Ignalinos atominės elektrinės uždarymo šių metų sausį šilumos kaina Visagine padidėjo beveik keturis kartus, karšto vandens – daugiau nei du kartus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius