Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 05 30

Vyriausybė pereina prie elektroninių dokumentų

Pirmadienį Vyriausybės pasitarime buvo pritarta Ministro Pirmininko tarnybos iniciatyvai nuo šių metų rugsėjo 1 dienos visus Vyriausybės sprendimus tvirtinti tik elektroniniu parašu. Nors galimybė dokumentus pasirašyti elektroniniu būdu egzistuoja keletą metų, dėl nepatogių įrankių elektroninis parašas ne tik viešajame, bet ir privačiajame sektoriuje kol kas sunkiai skinasi kelią.

Dėl šios priežasties Vyriausybėje kartu su privataus verslo atstovais buvo sukurtas inovatyvus įrankis, leidžiantis pagreitinti patį pasirašymą ir atsisakyti popierinių Vyriausybės teisės aktų. Premjeras ir ministrai jiems pateiktus dokumentus galės pasirašyti internetu bet kuriuo jiems patogiu metu. Realizuojant projektą buvo pasirinktas Lietuvoje sukurtas ir įteisintas pažangus ADOC elektroninių dokumentų formatas.

Šis Vyriausybės žingsnis turėtų tapti pavyzdžiu ir padėti išjudinti elektroninių dokumentų panaudojimą keičiantis oficialiais raštais tarp valstybės įstaigų. Kartu tikimasi, kad tai paskatins elektroninių dokumentų plitimą ne tik viešajame sektoriuje, taip pat bus sukurtos platesnės galimybės išnaudoti šiuo metu į asmens tapatybės korteles diegiamas priemones, būtinas elektroniniam pasirašymui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius