-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 16

Vyriausybė skyrė beveik 234 tūkst. litų civilinei ir humanitarinei pagalbai Japonijai

Vyriausybė Japonijai iš rezervo skirs beveik 234 tūkst. litų civilinei ir humanitarinei pagalbai suteikti. Atsižvelgiant į Europos Komisijos stebėsenos ir informacijos centro persiųstą pagalbos prašymą, už šias lėšas nukentėjusiesiems bus išsiųsta miegmaišių ir antklodžių. Kaip informuoja Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos, paieškos ir gelbėjimo komandų, tarp jų gydytojų ir medikų bei konstrukcijų ekspertų, Japonija šiuo metu neprašo.
Otsuši miestas
Otsuši miestas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Lėšų rinkimo nukentėjusiesiems Japonijoje akciją pradeda Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija. Aukas nuketėjusiesiems galima pervesti į specialiąsias Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos sąskaitas (jas taip pat galima rasti Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos internetiniame puslapyje www.redcross.lt). Europos Sąjungos Monitoringo ir informacijos centras taip pat  prašo, kad aukos nuketėjusiesiems  nuo žemės drebėjimo ir cunamio būtų pervedamos į šias sąskaitas: AB SEB bankas Nr. LT27 7044 0600 0090 8211, AB Swedbank bankas Nr. LT72 7300 0100 0244 8010, AB DnB NORD bankas Nr. LT43 4010 0424 0057 6560. Pervedimo paskirtis – nukentėjusiems Japonijoje.

Gyventojai aukoti gali ir trumpaisiais numeriais 1891 (auka 5 Lt) bei 1892 (auka 10 Lt). Trumpuosius numerius remia ir prie akcijos prisideda „Mediafon“, „Bitė Lietuva“, „Omnitel“, „Tele2“, „Teo“  (ryšio operatoriai įsipareigoja neskaičiuoti trumpųjų numerių administracinio  mokesčio). Akcija nukentėjusiesiems Japonijoje paremti vyks iki š.m. balandžio 14 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius