-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 02

Vyriausybė padės Europos Parlamentui bylinėtis su Viktoru Uspaskichu

Vyriausybė trečiadienį nusprendė įstoti į Viktoro Uspaskicho ir Europos Parlamento bylą, teigiama Teisingumo ministerijos pranešime spaudai.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Palaikydama Europos Parlamentą, kuris Lietuvos institucijų prašymu panaikino V.Uspaskicho imunitetą, šiame procese Lietuva pateiks išsamią informaciją apie mūsų šalyje vykstantį baudžiamąjį procesą bei Lietuvos Konstitucijos aiškinimą, nevertinant Viktorui Uspaskichui pareikštų įtarimų pagrįstumo.

V.Uspaskichas į Europos Sąjungos Bendrąjį teismą kreipėsi prašydamas panaikinti Europos Parlamento sprendimą panaikinti jo imunitetą. Anot V.Uspaskicho, priimdamas šį sprendimą Europos Parlamentas rėmėsi klaidingu teisiniu pagrindu, nes buvo akivaizdžiai klaidingai aiškinama Lietuvos Konstitucija.  Taip pat nurodė, kad priimant sprendimą turėjo būti atsižvelgta į tai, kad, jo nuomone, Lietuvoje jo atžvilgiu yra vykdomas tendencingas politinis persekiojimas. Dar du nurodomi pagrindai susiję su galimais procesiniais pažeidimais.

Gavęs šį kreipimąsi, Europos Sąjungos bendrasis eismas vis tik nesustabdė Europos Parlamento sprendimo galiojimo dėl V.Uspaskicho imuniteto panaikinimo, tad šiame teisme vyksiantis procesas neturi tiesioginės įtakos Lietuvoje vykdomoms teisinėms procedūroms. Šiuo metu vadinamoji Darbo partijos byla, kurioje V.Uspaskichas yra vienas kaltinamųjų, yra nagrinėjama Vilniaus apygardos teisme.

Europos Parlamentas sprendimą panaikinti V.Uspaskicho imunitetą priėmė 2010 m. rugsėjo 7 d. remdamasis Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros prašymu. Baudžiamojon atsakomybėn patraukti V.Uspaskichą, kaip tuometį Seimo narį, už įtariamai neskaidriai vykdytą finansų apskaitą Lietuvos Respublikos Seimas davė sutikimą dar 2008 m. gruodžio 9 d.

Lietuvos Respublikai šioje byloje atstovaus Europos teisės departamentas prie Teisingumo ministerijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius