Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 02 22

Vyriausybė: visos neįgaliuosius prižiūrinčios šeimos paramos įsigyjant automobilį negaus

Vyriausybei nepritarus buvusių Seimo narių pasiūlymui finansinę paramą įsigyjant automobilį teikti visoms neįgalius asmenis prižiūrinčioms šeimoms, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija žada parengti naują tvarką, pagal kurią tokia parama būtų teikiama tik nuo vaikystės neįgalumą turinčius asmenis prižiūrinčioms šeimoms.
Kaune pareigūnai tikrino prekybos centrų aikšteles
Kaune pareigūnai tikrino prekybos centrų aikšteles / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Automobilis

Vyriausybė trečiadienį posėdyje nepritarė buvusių Seimo narių Vytauto Gapšio, Valdo Skarbaliaus, Gintaro Tamošiūno, Dangūtės Mikutienės ir Sergejaus Ursul pasiūlymams.

„Nors simpatizuojame pačiam prašymui, bet negalime jam pritarti dėl lėšų trūkumo“, – trečiadienį Vyriausybės posėdyje kalbėjo susisiekimo ministras Rokas Masiulis.

Parlamentarai siūlė visiškai arba dalinai neįgalių šeimos narių, neatsižvelgiant į jų amžių, prižiūrėtojams kartą per 6 metus mokėti iki 32 bazinės mėnesio algos (BMA) dydžio paramą įsigyjant lengvąjį automobilį arba jį pritaikant neįgaliojo reikmėms. Šiuo metu į minėtą paramą gali pretenduoti tik neįgalius vaikus iki 18 metų auginančios šeimos.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos duomenimis, šiuo metu vyresnių kaip 18 metų neįgalių asmenų, kuriems nustatytas specialus nuolatinės slaugos poreikis, yra beveik 40,2 tūkstančio. Skaičiuojama, kad pritarus parlamentarų siūlymui kompensacijoms per pirmuosius 6 metus reikėtų papildomai apie 49 mln. eurų, o pirmaisiais projekto įgyvendinimo metais reikėtų apie 16 mln. eurų biudžeto lėšų.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Socialinės aprėpties departamento Lygių galimybių skyriaus vedėja Eglė Čaplikienė trečiadienį Vyriausybės posėdyje teigė, kad ministerija šiuo metu rengia naują tvarką dėl paramos neįgalų asmenį auginančioms šeimoms transporto priemonei įsigyti.

„Ministerija pritardama tikslui, kad reikia remti šeimas, kurios augina neįgalų vaiką su slauga, kai tas vaikas paauga ir tampa didesniu, taip pat ta šeima turėtų gauti tokią paramą. Pritardami, kad ne visiems asmenims, kurie prižiūri neįgalų vaiką su slauga, esame parengę ir pateiksime derinimui bei Vyriausybei Transporto lengvatų įstatymo projektą, kad parama būtų teikiama ne visiems kurie tampa neįgalūs gyvenimo kelyje ir pensininkams, o tik tiems, kurie nuo vaikystės turi tą neįgalumą“, – kalbėjo E.Čaplikienė.

Anot jos, naujas įstatymo pataisas ketinama parengti per mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius