Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 16

Vyriausybės atsakymą gavę „Nidos seklyčios“ vadovai: „Iššvaistėme metus“

Šią savaitę prie „Nidos seklyčios“ turėjo atsirasti buldozeriai ir teismo sprendimu nugriauti dalį statinių. Į Vyriausybę taikos sutarties kreipęsi statinių šeimininkai buvo nustebinti gautu atsakymu.
„Nidos Seklyčios“ dalis statinių, teismo sprendimu, iki sausio 20 d. turėtų būti nugriauta.
„Nidos Seklyčios“ dalis statinių, teismo sprendimu, iki sausio 20 d. turėtų būti nugriauta. / A.Jašinskienės/15min.lt nuotr.

„Sužinojome, kad turime derėti su Valstybine teritorijų planavimo ir statybos inspekcija prie Aplinkos ministerijos. Tai mums naujiena, nes iki šiol mums sakyta, kad turime derėtis su Saugomų teritorijų tarnyba. Bet derybos nevyko. Dabar sužinojome, kad metus iššvaistėme veltui“, – apgailestavo „Nidos seklyčią“ valdančios UAB „Robala“ vadovas Romas Kvaselis.

Vyriausybės kanclerė Milda Dargužaitė atsakyme nurodė: „Atsižvelgdami į nurodytą reglamentavimą, manome, kad, esant teisinei galimybei, dėl taikos sutarties vykdymo procese sudarymo bylos šalys turėtų pirmiausia tartis su Valstybine teritorijų planavimo ir statybos inspekcija prie Aplinkos ministerijos, kuri laikytina išieškotoju vykdymo procese, taip pat taikos sutarties projektas turėtų būti suderintas ir su kitomis suinteresuotomis institucijomis“.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas buvo nurodęs iki šių metų sausio 20-osios nugriauti stiklinį „Nidos seklyčios“ priestatą ir perstatyti kitus statinius.

Savininkams buvo nurodyta derėtis su Valstybine saugomų teritorijų tarnyba, tačiau susitarti nepavyko.

„Ar kas nors prisiims atsakomybę, kad metus išvaistėme? Kas už tai atsakingas?“ – svarstė R.Kvaselis.

Anot jo, artimiausiu metu bus kreiptasi į inspekciją ir bus paprašyta derėtis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius