Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 01

Vyriausybės nutarimus ignoruojantiems turgaus prekeiviams mokesčių inspekcija nuolaidų nedarys

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija informuoja, jog prieš įsigaliojant ir įsigaliojus naujajai Vyriausybės tvarkai, pagal kurią nuo š.m. gegužės 1 d. smulkiesiems verslininkams, prekiaujantiems maisto produktais dengtose turgavietėse privalu naudoti kasos aparatus, mokesčių inspekcija verslininkus konsultavo, rengė mokymus ir seminarus, gegužės pradžioje stebėjo, kaip laikomasi šio nutarimo, ir teikė rekomendacijas. Šiuo metu VMI tikrina turgaviečių prekeivius ir neketina nuolaidžiauti darantiems mokestinius pažeidimus.
Kasos aparatas
Kasos aparatas / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Praėjusią savaitę Vilniaus AVMI specialistai apskrities turgavietėse atliko 58 operatyvius patikrinimus, per kuriuos surašyti 27 administracinių teisės pažeidimų protokolai už prekybą neturint kasos aparato ir už neišduotus kasos aparatų kvitus. Be to, vienos turgavietės mėsos gaminiais prekiaujančioje bendrovėje nustatytas galimai nelegalus darbuotojas.

„Pirmomis gegužės dienomis inspekcijos specialistai turgavietėse stebėjo, kaip laikomasi Vyriausybės nutarimo, smulkiuosius verslininkus konsultavome ir teikėme rekomendacijas. Po savaitės jau beveik per pusę padaugėjo smulkiųjų verslininkų, įsigijusių kasos aparatus“, – pasakoja Vilniaus AVMI viršininko pavaduotojas, atliekantis viršininko funkcijas, Marius Žemgulis.

„Nors daugelis prekybininkų kasos aparatus jau yra įsigiję, tačiau pasitaiko tokių atvejų, kuomet prekybininkai neišduoda kasos aparato kvitų. Be to, atsiranda smulkiųjų verslininkų, kurie bando gudrauti: pavyzdžiui, duonos gaminių prekiautojai imituoja lauko prekybą ir prekiauja šalia savo kioskų. O vienoje iš turgaviečių, vos pasirodžius inspekcijos darbuotojams, sausainių pardavėjai iš viso uždarė savo kioskus“, – bandymus išsisukti nuo nutarimo vykdymo vardija Marius Žemgulis.  
 
Praėjusią savaitę turgavietes tikrino ir kitų apskričių VMI. Kai kurie smulkieji verslininkai, nors įsigiję kasos aparatus, Alytuje neišdavė kvitų, Panevėžyje neapskaitė pajamų, be to, čia vienas dirbo nelegaliai, t.y. neturėdamas verslo liudijimo. Utenoje užfiksuoti keturi pažeidimai: prekyba be kasos aparato, neišduoti kasos kvitai ir nepaskaitytos pajamos. Klaipėdos ir Šiaulių AVMI nustatyti tie patys pažeidimai – kai kur neduodami kasos kvitai ir neapskaitomos pajamos. Už nustatytus pažeidimus surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai. Šiaulių turgavietėje pakalbinti pirkėjai džiaugėsi naująja tvarka – nuo šiol jie kvite galės matyti tikrą produkto svorį.

Vilniaus AVMI primena, jog už prekybą be kasos aparato fiziniams asmenims numatyta piniginė bauda nuo 500 iki 1000 litų, už kasos aparato kvito neišdavimą – įspėjimas arba bauda nuo 100 iki 200 litų, o už gautų pajamų neapskaitymą – nuo 200 iki 500 litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius