Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2011 07 27

Vyriausybės, Seimo ir Prezidentūros tarnautojams per pusmetį išmokėta priemokų už daugiau kaip 300 tūkst. litų

Per pirmąjį šių metų pusmetį Vyriausybės, Seimo ir Prezidentūros tarnautojams buvo išmokėta priemokų prie darbo užmokesčio už daugiau kaip 300 tūkst. litų, pranešė „Lietuvos žinios“.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Duomenys rodo, kad Prezidentūros darbuotojai pagal gaunamas priemokas gerokai lenkia Vyriausybėje ir Seime plušančius valdininkus.

Pirmąjį šių metų pusmetį 37 Prezidentūros darbuotojai buvo pamaloninti darbo užmokesčio priedais už 185,7 tūkst. litų. Prezidentės spaudos tarnybos teigimu, papildomos lėšos tarnautojams buvo skirtos už „įprastą darbo krūvį viršijančią veiklą“.

Šių metų sausio–birželio mėnesiais Vyriausybės rūmuose dirbančių valdininkų darbo užmokesčio priemokoms skirta beveik 100 tūkst. litų.

Ministro pirmininko tarnybos Komunikacijos departamento direktorės Linos Korsakaitės tikinimu, tarnautojams skirti priedai už stažą ir kvalifikacinę klasę yra sudėtinė valstybės tarnautojo atlygio dalis.

„Taip yra numatyta įstatymuose ir negali būti traktuojama kaip atskira premija. Tarnyba nei praėjusiais, nei šiais metais nemokėjo jokių premijų ar vienkartinių išmokų“, – aiškino ji.

Kur kas kuklesnės, per 15,85 tūkst. litų siekiančios, priemokos atseikėtos Seimo kanceliarijos darbuotojams. Pirmąjį šių metų pusmetį septyniems čia plušantiems valstybės tarnautojams kaip priedai prie darbo užmokesčio skirta daugiau kaip 12,39 tūkst. litų. Dar beveik 3,5 tūkst. litų gavo du asmenys, Seimo kanceliarijoje dirbantys pagal darbo sutartį.

Seimo kanceliarijos Komunikacijos departamento Ryšių su visuomene skyriaus parengtame atsakyme teigiama, kad priedai kanclerio įsakymu skirti už įprastą darbo krūvį viršijančią veiklą, dėl padidėjusio darbų masto, už papildomų užduočių atlikimą ir kai atitekamos pareigybės aprašyme nenustatytos funkcijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius