-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 08

W.Tomaszewskis partiją ketina vesti rinkimuose į Seimą, galbūt sieks prezidento posto

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos lyderis Waldemaras Tomaszewskis tikriausiai nedalyvaus Europos Parlamento rinkimuose, jis yra pasiryžęs vesti partijos sąrašą 2024 metų Seimo rinkimuose.
Valdemaras Tomaševskis
Valdemaras Tomaševskis / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Tačiau politikas neatmeta galimybės siekti ir prezidento posto.

„Asmeniškai, Waldemar Tomaszewski, greičiausiai, nedalyvaus EP rinkimuose. Po 2020 metų Seimo rinkimų, kai partija turėjo sunkumų dėl sprendimo kas ves mūsų sąrašą, Waldemar Tomaszewski yra pasiryžęs vesti mūsų partijos sąrašą 2024 metų Seimo rinkimuose“, – rašoma partijos atsakyme BNS.

Pasak partijos pranešimo, partijos Vyriausiosios Tarybos narių, partijos eilinių narių W.Tomaszewskis yra raginamas dalyvauti prezidento rinkimuose.

„Susitikimuose su rinkėjais taip pat yra raginamas dalyvauti prezidento rinkimuose, o tokių, tik šį rudenį, pirmininkas turėjo keliasdešimt. Partija šiuo klausimu priims sprendimą po Naujųjų metų. Waldemar Tomaszewski neatmeta varianto, kad nedalyvaus prezidento rinkimuose“, – teigiama pranešime.

Jame taip pat sakoma, kad prezidento rinkimuose 2009, 2014 ir 2019 metais buvo pasiekti visi iškelti partijos tikslai. W.Tomaszewskis dėl aukščiausio valstybės vadovo posto varžėsi tris kartus, jis sulaukė apie 5, 8 ir 10 proc. rinkėjų palaikymo.

„Užtikrintas ir vienareikšmis rinkimų laimėjimas (tame tarpe su išrinktais Prezidentais D.Grybauskaitė ir G.Nausėda) Vilniaus, Šalčininkų ir Visagino savivaldybėse, o taip pat keliasdešimtyje rinkimų apylinkėse: Trakų, Švenčionių, Širvintų, Ignalinos, Zarasų rajonų bei Vilniaus miesto“, – rašoma pareiškime.

Lietuvos lenkų rinkimų akcija – Krikščioniškų šeimų sąjunga sako, kad kadenciją baigiantis prezidentas Gitanas Nausėda realizuoja partijai artimą jai vertybių, šeimos ir socialinę politiką.

Pastaruoju metu vykdytos visuomenės apklausos rodo, kad W. Tomaszewskis yra tarp nepopuliariausių politikų.

Lapkritį „Lietuvos ryto“ užsakymu atlikta „Vilmorus“ apklausa rodo, kad europarlamentarą W.Tomaszewskį 58,3 proc. apklaustųjų vertino neigiamai ir 6,1 proc. teigiamai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius