-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 30

„WikiLeaks“ dokumentuose – spalvingi Lietuvos politikų apibūdinimai

Lietuvoje dirbę Jungtinių Valstijų diplomatai nevengė spalvingų epitetų, ataskaitose Vašingtonui aprašydami Lietuvos politikos įvykius, rodo „WikiLeaks“ paviešinti dokumentai.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

2009 metų kovą parengę ataskaitą apie būsimus prezidento rinkimus, ambasados darbuotojai Dalios Grybauskaitės lyderiavimą apibūdino itin vaizdingai.

„Iš 14 skrybėlių prezidento rinkimų ringe, viena yra XXL“, – taip pavadinta ambasados ataskaita.

„Visuomenės nuomonių apklausose jai nuolat sekasi taip gerai, kad tyrimų kompanijos direktorius mums pasiskundė, jog beveik niekas nesivargina užsakyti naujų apklausų, susijusių su rinkimais“, – rašė Vilniuje dirbę JAV diplomatai.

Nemažai dėmesio JAV diplomatai skyrė ir Arūno Valinsko atstatydinimui iš Seimo pirmininko pareigų.

„Parlamento pirmininko Valinsko iškilimas ir tebesitęsiantis smukimas buvo tartum pramoginis šou, bet ryškesnės įtakos vyriausybės ar parlamento veiklai nepadarė“, – rašoma JAV ambasados Vilniuje 2009 metų rugpjūčio mėnesio dokumente.

„Netgi jo oponentai mums sakė, kad Valinskas yra labai gudrus, greitai mokėsi ir parlamente veikė adekvačiai“, – rašoma dokumente.

2006 metais parengtoje ataskaitoje apie socialdemokrato Gedimino Kirkilo skyrimą premjeru diplomatai atkreipė dėmesį į jo pomėgį lažintis iš pažado mesti rūkyti pypkę.

„Kirkilas yra pypkininkas, o jo pomėgiai – lauko ir stalo tenisas bei žvejyba. Jis mėgsta viešai mesti iššūkius stalo tenise kitiems žinomiems politikams, žadėdamas mesti rūkyti, jei pralaimės (iki šiol to nebuvo)“, – rašoma ataskaitoje.

„WikiLeaks“ pastarosiomis dienomis paviešino dešimtis tūkstančių JAV diplomatinio susirašinėjimo dokumentų. Lietuvos vardas yra minimas daugiau nei tūkstantyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius