Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 27

„Žalgirio“ vardas įpareigoja pergalėms

Kauno „Žalgirio“ gerbėjai netrukus prasidėsiančio sezono laukia kupini didžiulių vilčių. Išsaugojusi pagrindinį komandos branduolį, susigrąžinusi Paulių Jankūną ir DeJuaną Collinsą bei prisiviliojusi Tomą Delininkaitį, komanda atrodo kaip niekada grėsmingai.
Jau rytoj pirmąsias oficialias rungtynes žaisiančio Kauno „Žalgirio“ sudėtyje – net 14 krepšininkų.
Jau antradienį pirmąsias oficialias rungtynes žaisiančio Kauno „Žalgirio“ sudėtyje – net 14 krepšininkų. / A.Koroliovo nuotr.

– Praėjusią savaitę, kai atrodė, kad „Žalgirio“ sudėtis yra galutinai sukomplektuota, buvo pranešta apie sutartį su Lietuvos rinktinės gynėju Tomu Delininkaičiu. Galbūt tai buvo ne paskutinė gera naujiena prieš sezono startą? – „15min” pasiteiravo Kauno „Žalgirio“ generalinio direktoriaus Pauliaus Motiejūno.

– Bijau pasakyti, kad tikrai nieko nebebus. Tačiau šiuo metu tikrai nieko nebeieškome. Taip pat buvo su Tomu – nei ieškojome, nei galvojome, tačiau susiklostė tinkama situacija ir viskas baigėsi taip, kaip baigėsi.

– Ar prie šio sprendimo prisidėjo sėkmingas T.Delininkaičio pasirodymas pasaulio čempionate Turkijoje?

– Mes Tomą jau pažinojome iš seniau. Derybos su juo vyko ir praėjusiais metais, bet tuomet mums nepavyko susitarti. O šįmet buvo lengviau. Aišku, įtakos turėjo (geras krepšininko pasirodymas pasaulio čempionate – red. past.), bet tikrai nebuvo taip, kad pamatėme, koks jis geras žaidėjas, ir tada nusprendėme pasirašyti.

Dėl vėluojančių statybų prarado kelis milijonus

– Kai ekipos sudėtis jau sukomplektuota, kokie pagrindiniai darbai yra užgulę komandos vadovybės pečius?

– Pagrindinis darbas šiuo metu yra niekada nesibaigiančios rėmėjų paieškos. Be to, aktyviai dalyvaujame arenos statybose.

– Ar žinia, kad arenos statybos stipriai vėluoja, buvo skaudus smūgis „Žalgiriui“?

– Tai turėjo neigiamos įtakos mūsų biudžetui, praradome keletą milijonų litų, mat nebegausime planuotų pajamų iš bilietų pardavimo ir reklamos pozicijų. Tačiau nesėdėsime ir neverksime – yra kaip yra. Tiesiog norime, kad kaip įmanoma greičiau ji būtų pabaigta.

Šių metų biudžetas bus didesnis

– Žvelgiant į komandos sudėtį, peršasi išvada, kad šiais metais planuojamas komandos biudžetas bus kur kas didesnis nei pernai.

– Žinoma, jis yra gerokai išaugęs. Išlaidų eilutė yra padidėjusi, o pajamų – kol kas nelabai. Deja, sėkmingas rinktinės pasirodymas neturėjo daug teigiamos įtakos mūsų rėmėjams.

– Tai, ką pasakėte apie biudžeto išlaidų ir pajamų eilučių skirtumus, skamba gana grėsmingai. Ar „Žalgirio“ gerbėjai gali būti ramūs, kad komandos finansinė padėtis yra stabili?

– Visą laiką yra ta baimė. Dabar turime šeimininką, kuris tuos klausimus tvarko ir labai padeda. Tas tvirtumas yra, tačiau mes laukiame naujosios arenos. Tuomet pats klubas galės surinkti daug daugiau pajamų iš parduodamų bilietų ir iš reklamos pozicijų.

– Ar galėtumėte planuojamo biudžeto dydį įvardyti skaičiais?

– Tai tikrai padarysime, tik ne dabar. Dar pasiskaičiuosime, patvirtins valdyba ir tuomet paskelbsime viešai.

Pagrindinis dėmesys – Eurolygai

– Kokia situacija dėl „Žalgirio“ ateities Eurolygoje ir turimų šio turnyro reitingo taškų? Ar šiais metais kas nors bus sprendžiama?

– Kaip žinote, ten yra trejų metų ciklas. Šįmet mums būtina patekti į TOP 16 varžybas, ką mes ir iškėlėme kaip svarbiausią tikslą. Televizijos pajamų nepadaugės, lankomumas taip pat nepakils. Kas priklausė nuo klubo, mes padarėme.

– O kokios įtakos turės pasiekimai vietos čempionate?

– Aišku, kad čia reikia laimėti. Ir ne dėl reitingų reikia, o dėl to, kad mes esame „Žalgiris“. Ta kova su „Lietuvos rytu“ vyksta tiek aikštelėje, tiek už jos ribų ir mes norime ją laimėti.

– Kokie tikslai „Žalgiriui“ yra keliami šiais metais?

– Jeigu viešai girtumės ar prognozuotume, kad pateksime į Eurolygos finalo ketvertą, tai atrodytų, kad ten šįmet pateks dvi komandos iš Lietuvos, o tai visiškai nerealu. Mūsų tikslas kol kas yra ramiai pradėti sezoną. Turime gerą sudėtį, tad reikia pažiūrėti, kaip ji įsižais. Norime patekti į Eurolygos TOP 16, kaip ir pernai, norime patekti į VTB Vieningosios lygos finalinį ketvertą bei sieksime laimėti LKL, BBL ir LKF taurę. Čia yra „Žalgiris“ ir nieko naujo tikrai nepasakysiu.

Užkamšė praėjusių metų skyles

– Ar matote silpnų komandos sudėties vietų?

– Visuomet yra kur pasistiprinti, bet žiūrėdamas į silpniausias praėjusio sezono vietas manau, kad pasistiprinime maksimaliai gerai. Paulius Jankūnas žymiai sustiprino komandą, Mirza Begičius visą vasarą sportavo ir jo forma visiškai kita nei pernai. Be to, komandos atsarginių žaidėjų suolelis dabar yra kur kas ilgesnis.

– Kokį įspūdį palieka naujokas Omaras Samhanas? Su šiuo krepšininku pasirašius sutartį buvo deklaruojama, kad tai yra investicija į ateitį. Tačiau galbūt rimtesnės pagalbos iš šio amerikiečio sulauksime jau šiame sezone?

– Omaras yra kovotojas, kokio mes ir norėjome. Jis yra jaunas žaidėjas, turintis daug noro sau ir aplinkiniams įrodyti, kad jis gali būti NBA lygio žaidėjas. Ta jo ugnelė nedingsta nei per treniruotes, nei per rungtynes. Manau, kad jis, pakilęs nuo suolo, ne patirtimi, bet savo noru gali pakeisti žaidimo eigą. Ir mes, ir jis pats žino, ko jam reikia. Per šiuos metus jis turi sustiprėti fiziškai. Žingsnis po žingsnio einame ta linkme ir manau, kad po metų ar dvejų jis bus komandos lyderis.

– Kokie motyvai paskatino į komandą susigrąžinti patyrusį, gerai užsirekomendavusį, tačiau netrukus jau 34 metų ribą peržengsiantį DeJuaną Collinsą?

– Jis pažįsta miestą, sirgalius, daugelį žaidėjų, žino, kokia mūsų struktūra. Jam nesisekė kitose komandose. Mes davėme jam šansą ir tikimės, kad čia yra ta vieta, kur jam yra geriausiai. Ir kol kas atrodo, kad būtent taip ir yra. Jis yra puikios formos, gerai valdo komandą ir naudojasi savo didžiule patirtimi.

„Žalgirio“ savininkas – kartu su komanda

– Ar komandoje ir toliau naudojama labiau britiškam futbolui būdinga premijavimo sistema? Ar ji negąsdina potencialių komandos naujokų bei jiems atstovaujančių agentų?

– Taip, jis vis dar naudojama. Tai yra naujas procesas. Pasirašant sutartis su žaidėjais, kurie jau žaidė pas mus, yra daug lengviau. Ir krepšininkų agentai, su kuriais mums jau yra tekę dirbti, mato, kad tai padeda ir jiems, ir mums. Kai kurie į premijas žiūri kaip į norą apgauti. Bet mes parodėme, kad tuos tikslus, kuriuos iškeliame, jie (krepšininkai – red. past.) gali pasiekti, o motyvacija dar niekam nepamaišė. Nors jos gal ir neturėtų trūkti, praėję metai parodė, kad jeigu tai ir nepadeda, tai tikrai nemaišo.

– Kaip arti komandos šiais metais yra jos savininkas Vladimiras Romanovas ir kiek jis susijęs su krepšinio procesu?

– Jis dalyvauja visur ir juo, kaip šeimininku, esame labai patenkinti. Mes mokomės iš viso to, kas vyksta. Jis nuolat būna šalia komandos ir negaili patarimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius