-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 04

Žmogaus teisių stebėjimo institutas pristatys studiją apie migrantų patirtis

Žmogaus teisių stebėjimo institutas pirmadienį surengs studijos apie migrantų patirtis ir Lietuvos migracijos politiką pristatymą bei ekspertų diskusiją. 
BNS nuotr. Siena su Baltarusija
BNS nuotr. Siena su Baltarusija
Temos: 1 Migrantai

Kaip teigia institutas, 2021 metais Lietuvą užklupus vadinamajai migracijos krizei paaiškėjo, kad Lietuva nėra pasirengusi migracijos reiškinio išbandymui nei trumpalaikėje, nei ilgalaikėje perspektyvoje.

„Nors vis dar bandoma migrantų krizės situaciją piešti kaip „gerai suvaldytą hibridinės atakos krizę”, yra svarbu pastebėti, kad viso šio laikotarpio metu buvo padaryta daug žmogaus teisių pažeidimų. Žmonių teisės buvo pažeidžiamos tiek juos apgręžiant, kai šie bandė kirsti sieną, tiek ir jiems atsidūrus Lietuvoje, kai iš jų – vaikų, moterų, vyrų – ilgam buvo atimtos pamatinės teisės ir laisvės“, – skelbia institutas.

Žmogaus teisių stebėjimo institutas skelbia kartu su „Psichikos sveikatos perspektyvomis“ atlikęs analitinę studiją, kurioje koncentruojamasi į Lietuvoje esančių migrantų patirtis bei valstybės atsaką į nereguliarią migraciją.

Kaip skelbiama pranešime, ši studija atkreipia dėmesį į teisinius, humanitarinius ir psichikos sveikatos aspektus, susijusius su migracija, bei siūlo išsamias rekomendacijas valstybės migracijos politikos ir praktinio procesų įgyvendinimo tobulinimui.

„Svarbu atkreipti dėmesį, kad šiuo metu taikoma politika pamina per Baltarusijos sieną nereguliariai atvykstančių žmonių teises“, – pabrėžiama pranešime.

Studijos išvados ir Lietuvos migracijos politika bus detaliai aptariamos Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius