-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 28

Žmogaus teisų komitetas: Europos šalys turi vienytis kovoje su vaikų seksualiniu išnaudojimu

Trečiadienio posėdyje Žmogaus teisių komitetas apsvarstė Europos Komisijos pasiūlymą dėl Europos Parlamento ir Tarybos direktyvos dėl kovos su seksualine prievarta prieš vaikus, jų seksualiniu išnaudojimu ir vaikų pornografija, taip pat svarstyta Lietuvos pozicija dėl šio dokumento atitikimo subsidiarumo principui, teigiama Seimo pranešime.
Lėlė
Lėlė / Gino Dabašinsko/BFL nuotr.
Temos: 2 Vaikai Europa

Bendras Europos Sąjungos politikos tikslas kovos su vaikų seksualinio išnaudojimo ir seksualinės prievartos prieš vaikus srityje pagal Sutarties dėl Europos Sąjungos veikimo 67 straipsnį yra užtikrinti aukštą saugumo lygį priimant atitinkamas prevencijos priemones. Direktyva siekiama nustatyti pagrindines nusikalstamų veikų ir sankcijų apibrėžčių nuostatas vaikų seksualinio išnaudojimo srityje, siekiama įvesti bendras nuostatas, kad būtų sustiprinta nusikaltimų prevencija ir aukų apsauga. Tai leistų veiksmingai vykdyti baudžiamąjį persekiojimą už nusikaltimus, apsaugoti aukų teises ir užkirsti kelią vaikų seksualiniam išnaudojimui ir prievartai prieš juos.

Komitetas pritarė siekiui bendrai kovoti su bet kokiomis vaikų seksualinės prievartos ar išnaudojimo formomis, akcentuodamas minėtų nusikaltimų prevencijos prioritetus. Kadangi direktyvos tikslai daug lengviau pasiekiami derinant šalių nuostatas ir veiksmus, Komiteto nuomone, Europos Komisijos pasiūlymas subsidiarumo principui neprieštarauja.

Apsvarstytas ir Europos Komisijos pasiūlymas dėl Europos Parlamento ir Tarybos direktyvos dėl prekybos žmonėmis prevencijos, kovos su ja ir aukų apsaugos, taip pat Lietuvos Respublikos pozicija dėl šio dokumento atitikimo subsidiarumo principui.

Pasiūlymu siekiama suderinti valstybių narių baudžiamosios teisės taisykles, užtikrinant nuodugnesnį tyrimą ir baudžiamąjį persekiojimą, aukų teisių apsaugą, užtikrinant, kad tokia pati veika būtų laikoma nusikalstama visose valstybėse narėse, o jas atlikusiems asmenims būtų nustatomos veiksmingos, proporcingos ir atgrasančios sankcijos. Atsižvelgiant į tai, kad prekyba žmonėmis paprastai apima ne vienos Europos Sąjungos valstybės narės teritoriją ir tokius nusikaltimus vykdo tarptautiniai organizuoto nusikalstamumo tinklai, kovoti su tokiais nusikaltimais tikslinga Europos Sąjungos mastu. Kovodamos su prekyba žmonėmis valstybės narės turi derinti savo veiksmus, bendradarbiauti tarptautiniu mastu, kad galėtų pasiekti iškeltus tikslus. Komitetas pritarė siekiui apjungti šalių jėgas kovoje su prekyba žmonėmis, komiteto nuomone, pasiūlymas neprieštarauja subsidiarumo principui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius