Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 06 25 /15:17

Žuvusio An-2 piloto Adolfo Mačiulio kraujyje rasta 0,77 promilės alkoholio

Į Baltijos jūrą nukritusio lėktuvo An-2 piloto Adolfo Mačiulio kraujyje rasta alkoholio. Tyrimą atliekančios Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Simonas Minkevičius BNS ketvirtadienį sakė, kad A.Mačiulio kraujyje teismo medicinos ekspertai nustatė 0,77 promilės alkoholio. Tai lengvas girtumo laipsnis.
Adolfas Mačiulis
Adolfas Mačiulis / Nuotr. iš „Facebook“

„Papildomi tyrimai daromi ir informacija tikslintina, bet pirminė yra tokia“, – BNS sakė S.Minkevičius. Daugiau komentarų prokuroras sakė pateikti negalįs.

Anksčiau buvo nustatyta, kad šį pilotą mirtis ištiko dėl paskendimo. Ant piloto kūno rasta nežymių odos nubrozdinimų, tačiau, pasak ekspertų, tai nebuvo vyro mirties priežastis.

„Klaipėdos avialinijų“ vadovas negali patikėti

Katastrofą patyrusių lakūnų darbdavys – UAB „Klaipėdos avialinijos“ vadovas Viktoras Šišniauskas 15min.lt atviravo, kad žinia apie A.Mačiulio girtumą nelaimės metu jam dar vienas šokas.

„Sunku patikėti. Niekada nesu matęs jų girtaujant. Alvydas Selmistraitis iš viso buvo abstinentas. Žinoma, aš negaliu žinoti, ką pilotai veikia komandiruočių metu, bet mūsų bazėje nesu matęs geriančio nė vieno“, – aiškino V.Šišniauskas.

Verslininko teigimu, maksimalus leidžiamas alkoholio kiekis pilotams – 0,2 promilės. Už  jų viršijimą UAB „Klaipėdos avialinijose“, esą, niekada nebuvo nubaustas nė vienas pilotas.

Brigita Mačiulytė: tai kraupu

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Brigita Mačiulytė
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Brigita Mačiulytė

Žuvusio piloto dukra Brigita Mačiulytė, sužinojusi apie prokurorų paskelbtas pirmines teismo medicinos ekspertų išvadas, 15min.lt teigė esanti šokiruota.

„Man tai yra kraupiau negu kraupu“,- sakė B.Mačiulytė.

Sunkiai rinkdama žodžius, piloto dukra neslėpė negalinti patikėti prokuratūros skelbiama informacija.

„Net neturiu, ką pasakyti“, – atsiduso B.Mačiulytė.

Antras pilotas dar nerastas

Klaipėdos prokurorai ikiteisminį tyrimą atlieka dėl galimų darbų saugos reikalavimų pažeidimų ir dėl be žinios dingusio asmens. Dingusiu be žinios laikomas antras pilotas Alvydas Selmistraitis, jo kūnas nerastas.

Iš Geteborgo į Klaipėdą skridęs „Klaipėdos avialinijų“ lėktuvas An-2 su patyrusiais lietuviais pilotais A.Mačiuliu ir A.Selmistraičiu virš Baltijos jūros dingo gegužės 16-osios popietę. Po trijų parų lėktuvas rastas Baltijos jūros dugne, daugiau nei už 100 kilometrų nuo kranto, 124 metrų gylyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius