Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Žvejus iš visos Lietuvos į pajūrį vilioja strimelės

Žvejai vos per kelias valandas pagauna keliasdešimt kilogramų žuvų.
Egidijaus Jankausko/15min nuotr. / Žvejai vos per kelias valandas pagauna keliasdešimt kilogramų žuvų.
Šaltinis: Laikraštis „15 minučių“
0
Skaitysiu vėliau
A A

„Atvažiavome čia šeštą ryto, bet jau keliausime namo, laukia tolimas kelias“, – nešdami sunkius kibirus, pilnus žuvies, sakė kauniečiai Irmantas ir Sigitas.

Vyrai pasakojo šiemet jau du kartus išsiruošę į pajūrį pažvejoti. Trečiadienį ant molo Smiltynėje jie praleido beveik devynias valandas. Žvejai suskaičiavo, kad per dieną jiems pavyko prigaudyti beveik penkiasdešimt kilogramų strimelių. Parsivežtu laimikiu jie ketina nukrauti šventinį stalą, apdalinti gimines ir bičiulius. „Vien dėl jūros čia vertėjo važiuoti, o parduoti sugautų žuvų tikrai neketiname“, – sakė pašnekovai.

Trečiadienį molas Smiltynėje ir vėl buvo nugultas žvejų. Nors jie tikino, kad žvejybos mėgėjų kur kas mažiau nei išvakarėse, vyrai su kibirais Smiltynėje zujo pirmyn ir atgal.

Kelis kilometrus dviračiu iš Mazuriškės kaimo atkeliavęs Vladas tikino, kad vos per kelias valandas jam pavyko pagauti septynis kilogramus žuvies. „Man daug nereikia – paliksime jas šventėms, anūkai galės ragauti“, – sakė pagyvenęs vyras.

Panevėžiečiai Tomas ir Titas trečiadienį kibirus su strimelėmis molu tempė pasikeisdami. Keliasdešimt kilogramų žuvies prisigaudę jaunuoliai teigė nė kiek nepavargę ir tolimos kelionės namo nesibaiminantys.

Ant molo tik ką pagautų strimelių kilogramas kainavo porą litų. Kai kurie žvejai dar buvo linkę leistis į derybas. Turguje kilogramas šių žuvų atsieina iki 4 litų. Žvejybos mėgėjai tikino, kad skaniausios strimelės – marinuotos.

Žvejoja per nerštą

Strimelės dažniausiai neršia pakrantėse, ypač mėgsta akmenis, esančius maždaug 5–15 metrų gylyje. Strimelės sudaro beveik trečdalį Baltijoje sugaunamų žuvų.

Pagrindinė žūklė vyksta šalia nerštaviečių. Paprastai šios žuvys užauga iki 25–30 centimetrų ilgio ir sveria iki 80 gramų. Vietiniai klaipėdiečiai kartais strimeles vadina ubagų lašiša.

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie 15min