-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 04

Žvėryne atsidarysiančio privataus darželio „Ademilis“ vadovė: „Tikslas, kad pas mus būtų gera“

Mintis apie privataus darželio kūrimą Deimantei Stagniūnienei kilo tada, kai pati susidūrė su opia patekimo į valstybinį darželį problema. Nuosavo verslo link stūmė ir tai, kad dvi atžalas auginanti moteris norėjo ir kuo daugiau laiko praleisti su savo mažyliais. Taip ir kilo privataus darželio „Ademilis“ vizija. Didžiausias tikslas dabar, pasak D.Stagniūnienės, kad netrukus duris atversiančioje ugdymo įstaigoje būtų gera ne tik vaikams, bet ir jų tėvams.
Deimantė Stagniūnienė
Deimantė Stagniūnienė / Asmeninio archyvo nuotr.

Pastūmėjo meilė vaikams

Penkerius metus valstybės tarnyboje pradirbusią D.Stagniūnienę nuolat aplankydavo mintys, kad darbinėje veikloje reikia kažką keisti. „Nors dirbau puikiuose kolektyvuose, stengdavausi atlikti savo darbą nepriekaištingai, bet visąlaik galvojau, kad mano darbo vieta – kažkur kitur, – pasakojo pašnekovė.

Žaisti su mažaisiais, užsiimti jų ugdymu D.Stagniūnienei patiko visuomet, o dar labiau nuosavos mažylių ugdymo įstaigos kūrimo link pastūmėjo savosios atžalos. „Galvojau, kad labiausiai norėčiau dirbti su vaikais. Taip pat svajojau susirasti tokį darbą, kurį galėčiau suderinti ir su savo atžalomis“, – apie pirmąsias privataus darželio įkūrimo mintis pasakojo moteris.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Žvėryne atsidarysiantis privatus darželis „Ademilis“
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Žvėryne atsidarysiantis privatus darželis „Ademilis“

Galutinai sprendimą įkurti nuosavą vaikų darželį, pasak pašnekovės, priimti padėjo tai, kad vietos dukrai valstybiniame darželyje gauti šiemet vėl nepavyko, o kitąmet į darželį reikėtų vesti ir berniuką. „Atsižvelgdama į visas aplinkybes, nusprendžiau išbandyti savo jėgas šioje sferoje. Nušauti kelis zuikius vienu šūviu. Imtis man pačiai įdomios veiklos, išspręsti savo atžalų ugdymo problemą bei įkurti vietą, kur būtų gera augti daugeliui vaikų“, – kalbėjo moteris. Privatų darželį D.Stagniūnienė nusprendė pavadinti „Ademilis“, tai – abiejų jos atžalų vardų junginys.

Kruopščiai rinkta vieta

Darželis „Ademilis“ įsikūręs ramioje Žvėryno mikrorajono vietoje, Žiemgalių gatvėje. Jo direktorė atskleidė, kad vietą rinkosi atidžiai – kad būtų galima užtikrinti kuo kokybiškesnį mažųjų ugdymą. „Netrukus atsidarysiantis darželis yra netoli Vingio parko, iki jo nueiti trunka apie 7 min. Ten vaikučiai bus vedami susipažinti su gamta.

Netrukus atsidarysiantis darželis yra netoli Vingio parko, iki jo nueiti trunka apie 7 min. Ten vaikučiai bus vedami susipažinti su gamta.

Labai svarbu, kad mažieji kuo daugiau laiko praleistų gryname ore, taigi renkantis darželio vietą kriterijus buvo ne tik parkas, bet ir uždaras nuosavas kiemas. Šiltuoju metų laiku daugelis vaikų užsiėmimų bus perkelti būtent į jį, o kad saulėta dieną mažyliai neperkaistų, šalia įrengta didelė terasa su pavėsine“, – kas lėmė „Ademilio“ vietos pasirinkimą vardijo pašnekovė.

D.Stagniūnienė pridūrė, kad toli gražu ne paskutinis kriterijus buvo ir automobilių stovėjimo aikštelė. „Norėjome, kad tėvams tiek atvykti į darželį, tiek išvykti iš jo, tiek palikti automobilį einant pasiimti atžalos būtų patogu. Taigi pasirinkome vietą, kur yra geras privažiavimas, plati gatvė, taigi bėdų dėl minėtų dalykų tikrai nebus“, – neabejojo D. Stagniūnienė.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Žvėryne atsidarysiantis privatus darželis „Ademilis“
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Žvėryne atsidarysiantis privatus darželis „Ademilis“

Saugumas ir jaukumas

Paklausta, į ką labiausiai kreipė dėmesį įrenginėdama darželio patalpas, jo vadovė neabejodama įvardijo saugumą. „Vaikai yra geriausi patarėjai norint įkurti tokį darželį, kuriame būtų gera augti. Vienas svarbiausių dalykų mums – vaikų saugumas. Būtent todėl įrenginėdami patalpas naudojome visas įmanomas saugos priemones. Pavyzdžiui, laiptų saugos varteliai, apsauginės tvorelės, atskiriančios įvairias zonas, termostatiniais vandens maišytuvai, kad vaikams nebūtų galimybės nusiplikyti ir pan.“, – dėstė darželio steigėja.

Vaikai yra geriausi patarėjai norint įkurti tokį darželį, kuriame būtų gera augti.


Paprašyta įvardinti „Ademilio“ išskirtinumus D.Stagniūnienė atsakė paprastai – mūsų tikslas tiesiog, kad vaikams čia būtų gera ir jauku augti, o tada bus gera ir jų tėvams. „Darželis „Ademilis“ veiks kaip ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaiga. Ikimokykliniame amžiuje sukaupta emocinė patirtis daro labai didelę įtaką tolesniam žmogaus gyvenimui, todėl stengsimės sudaryti sąlygas įvairių vaiko poreikių tenkinimui“, – tikino vadovė.

Svarbu – kolektyvas

„Ademilio“ direktorė pasakojo, kad ne ką mažiau svarbu buvo ne tik sudaryti puikias išorines sąlygas, bet ir darbui su vaikais išsirinkti tinkamą kolektyvą. „Su vaikais dirbsiu ir aš pati – būsiu ne tik vadovė, bet ir pagalbininkė visose srityse. Taip pat didžiulę vaikų ugdymo patirtį turinti auklėtoja bei jos padėjėja, kuri ves dailės ir keramikos pamokas. „Netolimoje ateityje planuojame į „Ademilio“ kolektyvą pakviesti dar vieną auklėtoją bei jos padėjėją“, – kolektyvą pristatė pašnekovė.

„Nors šioje srityje ir esame naujokai, bet auklėtojus bei užsiėmimų mokytojus renkamės tik tokius, kurie turi didelę darbo su vaikais patirtį. Taigi palikdami atžalas mūsų darželyje tėvai galės būti visiškai ramūs“, – pridūrė D.Stagniūnienė.

Nors šioje srityje ir esame naujokai, bet auklėtojus bei užsiėmimų mokytojus renkamės tik tokius, kurie turi didelę darbo su vaikais patirtį.

Itin daug dėmesio bus skiriama ir pačiam vaikų ugdymui, pabrėžė darželio įkūrėja. „Ieškodami naujų pažangių ugdymo būdų, metodų, savito darbo stiliaus, įsijungėme į tarptautinį vaikų ugdymo projektą „Step by step“ („Žingsnelis po žingsnelio“), Lietuvoje vadinamą „Gera pradžia“, – pasakojo moteris. Jos teigimu, vaikai bus mokomi toleruoti ir gerbti kitus, dirbti ir žaisti savarankiškai ir komandoje, laisvai rinktis ir prisiimti atsakomybę. „Minėtame projekte numatyta daugybė dalykų, kurie padeda ugdyti vaiką kaip asmenybę. Tą ir stengsimės daryti“, – apie siekius kalbėjo vadovė.

Priims iki 27 mažylių

Dviejų aukštų nuosavame name įkurtas darželis „Ademilis“, remiantis higienos reikalavimais, talpins iki 27 vaikų. „Mažylių nuo pusantrų iki 3 metų grupė bus ugdoma pirmajame aukšte, o didieji – nuo 3 iki 7 metų – bus įkurdinti antrajame. Pastarųjų planuojame priimti 15, o mažylių – 12“, – kalbėjo vadovė.

„Ademilio“ privataus darželio vaikučių maitinimu, pasak D.Stagniūnienės, rūpinsis patikima ir didelę patirtį turinti maisto gamybos įmonė.

Kalbėdama apie kainą, privataus darželio vadovė, atkreipė dėmesį, kad ji priklausys nuo to, kiek mažylis laiko praleis ugdymo įstaigoje. „Variantai yra keli. Mėnesio kaina, jei vaikas bus kiekvieną dieną visą darbo dieną, sieks 250 Eur. Kitas variantas – palikti atžalą ne kiekvieną dieną arba ne visą darbo dieną, tai tėveliams atsieitų 190 Eur per mėnesį“, – apie „Ademilio“ įkainius kalbėjo direktorė. Taip pat pridūrė, kad darželyje galios 100 Eur įstojimo mokestis.

Kviesdama registruotis ir apsilankyti darželio internetinėje svetainėje www.ademilis.lt, jo vadovė priminė tėveliams itin svarbią informaciją. „Ademilyje“ galios ir savivaldybės teikiama 100 Eur kompensacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius