-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos metų sporto nusivylimas (apklausa)

Sporte kartu su pergalėmis koja kojon žengia ir pralaimėjimai. Visuomet būna ir triumfuojančių, ir galvas nuleidusiųjų. 15min.lt siūlo rinkti šių metų Lietuvos sporto nusivylimą.
Lietuvos krepšininkams atsisveikinti su turnyru pergalingai nepavyko.
Lietuvos krepšininkams Europos čempionate Lenkijoje nepavyko įgyvendinti iškeltų tikslų. / Tomo Tumalovičiaus/Reporteris.com nuotr.

1. Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė Europos čempionate Lenkijoje nesugebėjo prasibrauti tarp aštuonių pajėgiausių komandų ir savo žaidimu nuvylė daugelį gerbėjų.
2007 metų Senojo žemyno bronzos medalininkai turėjo didelių vilčių Lenkijoje, tačiau jos visos sudužo. Ramūno Butauto auklėtiniai iškovojo vos vieną pergalę (įveikė tik bulgarus) per šešias rungtynes ir, nepatekę tarp aštuonių stipriausių turnyro komandų, prarado galimybę kovoti dėl kelialapio į 2010 metų pasaulio čempionatą Turkijoje. Tiesa, visgi planetos pirmenybėse lietuviai dalyvaus, nes gavo FIBA vardinį kvietimą.

Ramūno Vyšniausko liga, dėl kurios medalį planavęs sunkiaatletis nestartavo pasaulio čempionate Pietų Korėjoje.
Europos čempionato bronzą iki 105 kg svorio kategorijoje iškovojęs sunkiaatletis turėjo startuoti paskutinę pirmenybių dieną, tačiau patyrusį 33 metų sportininką surietė gripas. „Ramūnas buvo fantastinės sportinės formos. Tokios formos jam ir auksas buvo įkandamas, o bronza – tiesiog kasdieninė norma“, – Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos (LSAF) generalinis sekretorius Rimgaudas Tirilis.

3. Daugiau nei pusantrų metų trukęs Arvydo Macijausko teisinis karas su graikų Pirėjo „Olympiacos“ klubu baigėsi pralaimėjimu.
Konfliktas tarp A.Macijausko ir Pirėjo ekipos kilo, kai Lietuvos krepšininkas, anot graikų klubo, sportuodamas savarankiškai patyrė sunkią traumą. „Olympiacos“ nusprendė nebelaukti sveikstančio Maco ir nutraukė sutartį. Vienas geriausių Europoje snaiperių su „Olympiacos“ kovojo dėl 4,4 mln. eurų neišmokėto atlyginimo.

4. Amerikietė Katherine Copely negavo Lietuvos pilietybės ir negalės kartu su Deividu Stagniūnu atstovauti mūsų šaliai Vankuverio olimpinėse žaidynėse šokiuose ant ledo.
Tokį sprendimą Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė priėmė atsižvelgdama į dviejų Pilietybės komisijų rekomendacijas, kad pilietybės suteikimas prieštarautų Konstitucijai ir įstatymams. Pasaulio čempionate mūsų šaliai šįmet atstovavusi pora užėmė 14 vietą ir Vankuveryje būtų į aukščiausias pozicijas iš Lietuvos delegacijos pretenduojantys sportininkai.

5. Dėl traumos Darius Kasparaitis nepasirodė Lietuvoje vykusiose KHL lygos rungtynėse tarp Sankt Peterburgo SKA ir Kazanės „Ak Bars“ ledo ritulio komandų.
Tituluočiausiam Lietuvos ledo ritulininkui D.Kasparaičiui svajonę žaisti oficialias rungtynes gimtinėje teko atidėti vėlesniam laikui. Galingu žaidimu gynyboje garsėjantis 36 metų lietuvis pralaimėjo lenktynes su laiku ir po daugybės operacijų nespėjo atgauti tinkamos sportinės formos, tad spalio 12 dieną Vilniaus „Siemens“ arenoje vykusį istorinį ledo ritulio mačą tarp Sankt Peterburgo SKA ir Kazanės „Ak Bars“ komandų buvo priverstas stebėti tik iš tribūnų.

6. Į prizinę vietą nusitaikiusiam disko metikui Virgilijui Aleknai Berlyne nepavyko iškovoti pasaulio čempionato medalio.
Disko metikas V.Alekna antrame pasaulio čempionate iš eilės lika prizininkų pakylos papėdėje. Po planetos pirmenybių Berlyne finalo ketvirtoje pozicijoje likusi mūsų šalies lengvosios atletikos žvaigždė sakė, kad neįgyvendino to, ką planavo visus metus. „Nepavyko įgyvendinti to, ką planavau. Medalio tai nėra. Ketvirta vieta, aišku, manęs neguodžia“, – nusivylimo neslėpė V.Alekna.

Susipažinkite ir su kitomis metų rinkimų nominacijomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius