-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išrink „Metų įvykį Vilniuje 2009“ (apklausa)

Naujienų portalas 15min.lt ir laikraštis „15 min“ savo skaitytojus kviečia pažvelgti į besibaigiančius 2009-uosius ir išrinkti „Metų įvykį“ daugiau nei trisdešimtyje kategorijų. Šįkart rinksime „Metų įvykį Vilniuje“.
Ant V.Urbanavičiaus skulptūros „Krantinės arka“ buvo užkabintas guminis pakaruoklis.
Ant V.Urbanavičiaus skulptūros „Krantinės arka“ buvo užkabintas guminis pakaruoklis. / 15min.lt/Irmanto Gelūno nuotr.

Kitas metų apklausas rasite čia.

2009-ieji Vilniuje buvo išties spalvingi. Metų pradžioje triukšmingai pasikeitė sostinės meras. Vienų akis liūdino, kitų džiugino Neries pakrantėje išdygusi „Krantinės arka“, daugelio vadinama tiesiog vamzdžiu. O kur dar neveikiantys greičio matuokliai ir Lazdynų baseino uždarymas!

T.Urbelionio/BFL nuotr./Juozas Imbrasas
Juozas Imbrasas

Pirmiausia siūlome prisiminti skandalingai pagarsėjusį sostinės valdžios pasikeitimą. Vasarį Vilniaus savivaldybės tarybos opozicija parengė ir įregistravo interpeliaciją tuometiniam savivaldybės merui „tvarkiečiui“ Juozui Imbrasui. Interpeliacija

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Dalia Grybauskaitė ir Vilius Navickas
Vilius Navickas
J.Imbrasui turėjo būti svarstoma vasario 11 dieną turėjusiame vykti savivaldybės tarybos posėdyje. Meras posėdį posėdį nukėlė į vasario 20-ąją, tačiau taryba vis tiek nutarė posėdžiauti. Tarybos posėdyje, kuriame buvo svarstomas nepasitikėjimas savivaldybės meru J.Imbrasu ir vicemeru Arturu Liudkovskiu, pastarieji nedalyvavo. J.Imbrasas tuo metu savo kabinete pristatinėjo miesto biudžeto projektą. Tame pačiame posėdyje nauju meru buvo išrinktas konservatorius Vilius Navickas. Kitą rytą jam bandant patekti į mero kabinetą paaiškėjo, jog vakare buvo pakeista durų spyna, o raktą turi tik J.Imbrasas, save ir toliau laikęs meru. Kurį laiką jis buvo užsirakinęs mero kabinete, bet vėliau perdavė raktus V.Navickui.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vlado Urbanavičiaus „Krantinės arka”
 „Krantinės arka”

Karštų diskusijų šiemet sukėlė Neries krantinėje išdygusios skulptūros: Vlado Urbanavičiaus „Krantinės arka“, Mindaugo Navako „Dviaukštis“ ir Roberto Antinio „Puskalnis“. Bene daugiausiai atgarsio sulaukė „Krantinės arka“, kai kurių miestiečių vadinama tiesiog „vamzdžiu“.  Vieni šiuo meno kūriniu grožėjosi, kiti piktinosi ir skulptūrą „patobulino“, ant jos pakabindami guminį pakaruoklį. Visos trys prieštaringai vertinamos skulptūros turi leidimą Neries krantinėje stovėti metus.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Vilniaus Lazdynų baseinas
Vilniaus Lazdynų baseinas
Dar vienas šiemet atgarsių sulaukęs įvykis sostinėje – Lazdynų baseino uždarymas. Sostinės Lazdynų mikrorajone įsikūręs baseinas neveikė visą vasarą, o rugsėjį vėl buvo atidarytas. Tada buvo pranešama, kad baseinas balansuoja ant išlikimo ribos. Tuo piktinosi jame besitreniruojantys sportininkai. Šių metų gruodį esą avarinės būklės baseinas buvo uždarytas techninei ekspertizei ir neveiks iki kitų metų sausio 10 dienos.

Alvydo Opulskio/15min.lt nuotr./Greičio matuoklis
Greičio matuoklis

Greitį mėgstančius viršyti vairuotojus džiugina tai, kad sostinėje neveikia „inkilais“ vadinami greičio matuokliai. Nuo vasario, kai šią paslaugą teikusi bendrovė „Urbico“ išardė greičio matuoklių įrangą, vairuotojus drausmino tik patruliuojantys policijos pareigūnai. Tiesa, vasarą kai kurie greičio matuokliai pradėjo veikti. Tačiau policijos pareigūnai pranešė, kad „inkilai“ mirksi „tuščiai“ ir pažeidėjai baudžiami nebus. Sostinės savivaldybė dar rugsėjį ketino skelbti konkursą, kurio metu turėjo paaiškėti naujas greičio matuoklių sistemos operatorius. Tačiau šie planai įstrigo dėl lėšų stokos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius