-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policijos motociklai – efektyvi priemonė prieš įžūlius KET pažeidėjus

Vasarą gerokai šalies keliuose padaugėja motociklų ir mopedų. Dažniausiai šių transporto priemonių vairuotojai ne tik šiurkščiai pažeidžia Kelių eismo taisykles, bet ir rodo nepagarbą kitiems eismo dalyviams, pranešė Policijos departamentas.
Motociklininkas
Motociklininkas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Pasak policijos, šios kategorijos transporto priemonių vairuotojams kontroliuoti efektyviai naudojami Lietuvos policijos eismo priežiūros tarnybos (toliau – LPEPT) motociklai. Tarnybiniais motociklais patruliuojantys pareigūnai daugiausia dėmesio skiria mopedų, motociklų, keturračių motociklų vairuotojų blaivumui (apsvaigimui), dokumentams, suteikiantiems teisę vairuoti ir eksploatuoti šias transporto priemones, tikrinti, šių transporto priemonių vairuotojų ir vežamų keleivių saugos šalmų naudojimo tvarkai, motociklų leistinam važiavimo greičiui kontroliuoti. Mopedų ir motociklų vairuotojų kontrolė vykdoma ne tik keliuose, bet ir rekreacinėse teritorijose (paplūdimiai, poilsiavietės, kempingai, turizmo trasos, pažintiniai takai ir kt.).

Šių metų birželio–liepos mėnesiais motociklais patruliuojantys LPEPT pareigūnai išaiškino KET nepaisiusius 150 automobilių ir 49 motociklų vairuotojus. Iš jų galima paminėti prie vairo sulaikytą neblaivų motociklo vairuotoją bei 6 motociklų vairuotojus, kurie šias transporto priemones vairavo neturėdami teisės. Taip pat buvo sustabdyti 10 nepaklususių sustoti motociklų vairuotojų ir 6 motociklai be valstybinio numerio ženklo.

Motociklais dirbančių pareigūnų neliko nepastebėtas ir mopedų vairuotojų elgesys kelyje. Per tą patį laikotarpį sustabdyti 6 mopedai, kuriems nebuvo atlikta valstybinė techninė apžiūra. Be to, liepos mėnesio pabaigoje tarnybiniais motociklais dirbdami LPEPT pareigūnai Vilniaus mieste, L.Asanavičiūtės gatvėje, pastebėjo mopedą „Piaggio" be valstybinio numerio ženklo ir sustabdė.

Mopedą vairavo nepilnametis, kuris neturėjo teisės vairuoti, taip pat vairuotojas nepateikė mopedo registracijos liudijimo. Aiškinantis aplinkybes paaiškėjo, kad Piaggio pavogtas ir ieškomas Latvijos Respublikoje.

Taip pat vasaros sezono metu LPEPT pareigūnai su tarnybiniais motociklais nuolat suteikia praktinę pagalbą užtikrinant viešąją tvarką, eismo ir visuomenės saugumą įvairiose šalies apskrityse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius