Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Algirdas Patackas: Nuoširdus prisipažinimas 70-mečio proga

Prisipažinsiu, kad labai negražiai pasitikau savo jubiliejų – iš supermarketo „Hypermaxima“ anądien pavogiau pakelį saulėgrąžų „Babuški“ ir elektros lemputę.
Algirdas Patackas (130)
Algirdas Patackas (130) / BFL nuotr.

Tuoj pat buvau sulaikytas dviejų mandagių vyrukų ir nuvestas į KPZ (taip, „Maximos“ turi belangę, kuri anais laikais būtų vadinama kamera predvaritelnogo zakliučenija). Vyrukams pasirodė įtartinas tipelis su kepke, prieš pat „Maximos“ uždarymą besiblaškantis po salę ir kažką traukiantis, tai kišantis į kišenes. Toliau reikalo ėmėsi mūsų policija, dar mandagesnė nei apsauginiai, surašė visokius raštus ir paleido.

Kadangi vis tiek sulauksiu mūsų budrios spaudos dėmesio, nutariau iš anksto pasigarsinti – prisipažinti, juo labiau, kad šiomis dienomis švenčiu jubiliejų, kurio metu prisakoma tiek komplimentų, kad pasijunti esąs beveik tobulybė. Norėdamas užkirsti jiems kelią, rašau šį nuoširdų tekstą.

Kad kolegos žurnalistai be reikalo nesivargintų užduodami vienus ir tuos pačius klausimus, paruošiau atsakymus į juos.

Kodėl vogei?

Vogiau, nes man patinka vogti. Jei kurią dieną ko nors nenukniaukiu, blogai jaučiuosi, diena praėjo veltui. Seime vagiu gazuoto vandens buteliukus, o jei nėra ką vogti, vagiu iš savęs – tyliai prislenku prie savo piniginės, apsidairau ar nieks nemato, nušvilpiu kelis banknotus ir sprunku... Aišku, tai ne tas pats, bet vis geriau negu nieko. Labai nemėgstu vogti didelių gabaritų, griozdiškus objektus, pavyzdžiui, sklypus Džiaugsmo gatvėje (tiesa, čia reiktų sakyti ne „vogti“, bet „gauti“). Pasidžiaugi vieną kartą ir užmiršti, o juk gyvenime gali prasimanyti daug mažų džiaugsmų.

Jei nėra ką vogti, vagiu iš savęs – tyliai prislenku prie savo piniginės, apsidairau ar nieks nemato, nušvilpiu kelis banknotus ir sprunku.

Kodėl vogei būtent semkes ir lemputes?

Matot, vis dažniau pradedu justi slaptą nostalgiją sovietiniams laikams, o jie neįsivaizduojami be semkių. Jas vartoju tokiais kiekiais, kad pastaruoju metu pradėjo trūkti Seimo nario atlyginimo, tad teko gvelbti. Kai dėl lempučių, tai jos man patinka, nes blizga. Bet palyginti su saulėgrąžomis, turi vieną didelį trūkumą – nėra kur jų dėti – negi užversi Seimo bendrabutį lemputėmis.

Kokie Jūsų įspūdžiai tiesiogiai pabendravus su teisėsaugos struktūromis?

Keista, bet patys palankiausi. Jauna simpatiška tardytoja plonais piršteliais mikliai apdorojo mano bylą, kurioje buvo turbūt daugiau nei dvidešimt puslapių. Niekas nepamiršta, ničto ne zabyto, visi prasikaltėlio prasikaltimai surašyti kaip ant delno, o nerišlūs lemenimai apie išsiblaškymus ir t.t. buvo pripažinti poetiškais, bet juridiškai niekiniais.

Kokias išvadas padarėte iš tų nuotykių?

Hmm, kaip čia pasakius...Galgi mūsų „agulni“ priekaištai teisėsaugai yra kiek perdėti? Seimo nariams reikėtų giliau panirti į gyvenimo tirštumas, savo šonkauliais išbandyti KPZ gultų kietumą. Kai dėl manęs, tai derėtų užbaigti formule „gailiuosi ir žadu daugiau nenusidėti“, tačiau, jeigu atvirai, kažkodėl visai nesigailiu, o dėl nedarymo – na taip, reikėtų mesti, pradėti gyvenimą iš naujo, bet... Šiaip ar taip, jubiliejų pavyko pažymėti nenuobodžiai, už ką dėkoju visiems prie šito prisidėjusiems. Teisėsaugai, aišku, visų pirma.

Algirdas Patackas yra Seimo narys, „Drąsos kelio“ frakcijos atstovas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius