-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arvydas Sekmokas: Ar neklysta A.Kubilius dėl Astravo AE?

Neabejotinai gražiai skamba politinių partijų susitarimas neįsileisti elektros iš Astravo AE. Galima tvirtai pritarti siekiui Ignalinos elektros skirstykloje pastatyti konverterį – pastovios srovės intarpą. Toks techninis sprendimas padidintų Lietuvos elektros sistemos patikimumą ir būtų dar vienas žingsnis siekiant sinchronizacijos su Europos elektros tinklais.
Arvydas Sekmokas
Arvydas Sekmokas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ar tokiam žingsniui reikia tokios didelės partinės – politinės talkos? Konverterio statybai užtenka priimti Vyriausybės nutarimą, kuriame būtų patvirtintas šis projektas, ir ministrui R.Masiuliui pasirašyti įsakymą projektui įgyvendinti. Kam dar reikia gaišti laiką ir gadinti popierių partijų susitarimui? Gal tik tam, kad parakas pasibaigtų pasirašant susitarimą ir jo pritrūktų pačiam projektui.

Jau matėme partijų susitarimą dėl krašto apsaugos finansavimo, kuriame buvo sutarta ir dėl Visagino AE įgyvendinimo. Šiandien šio rašytinio susitarimo niekas nebeprisimena. Lygiai taip pat baigėsi premjero A.Butkevičiaus užkeikimai, kad tuoj tuoj bus apsispręsta dėl projekto ateities.

Ko gero, per ankstyvi A.Kubiliaus pagyrimai, skirti valdantiesiems už jų tariamą konstruktyvumą. Ar planuojama elektros perdavimo linija Visaginas – Kruonis, realiai skirta Astravo AE elektros reeksportui į Lenkiją, nerodo tikrųjų Vyriausybės siekių?

Gal partijų susitarimas tėra tik maskuojanti dūmų uždanga?

Tikrąją valdančiųjų pasirinkimą dėl Astravo parodys paprasta retorika.

Ar toliau bus skelbiamas susirūpinimas, kad Astravo AE neatitinka tarptautinių konvencijų? Tada suprask, kad mums nerūpi valsybės ir tautos likimas, o tik trumpalaikė ir abejotina šio projekto nauda, jei tarptautinės konvencijos bus patenkintos. O gal bus parodyta politinė valia ir atsakomybė ir viešai pareikšta – Lietuvai jokimis sąlygomis ir aplinkybėmis nepriimtina Astravo AE.

Arvydas Sekmokas yra buvęs energetikos ministras, Vilniaus miesto tarybos narys, Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų atstovas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius