-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metas ruoštis Rugsėjo 1-ajai

Vasara jau persirito į antrąją pusę, tad rugsėjo 1-oji netruks ateiti. Vaikų mokslo metams vertėtų pradėti ruoštis iš anksto, kad jie nepridarytų rūpesčių bei papildomų finansinių išlaidų.

Suplanuokite vaikų mokslo metams reikalingą biudžetą ir dalį savo pajamų atsidėkite tikėtinoms išlaidoms. Nepamirškite, kad mokslo metų išlaidos apima ne tik pasirengimą rugsėjo 1-ajai. Apie dalį išlaidų sužinosite po pirmojo susitikimo su klasės auklėtoja – galbūt teks įsigyti tam tikrų vadovėlių, skirti lėšų mokyklai, pratybų sąsiuviniams ir pan.

Patartina lėšų mokslo metams kaupti iš anksto. Jei, pavyzdžiui, nuo metų pradžios atsidėtumėte bent po 10 litų per savaitę, iki rugsėjo pirmosios sukauptumėte apie 350 litų, jau nekalbant apie palūkanas, kurias galėtumėte gauti kaupdami lėšas banko indėlio sąskaitoje. 
Daugiausia išlaidų, ruošiantis rugsėjo 1-ajai, dažniausiai tenka skirti kanceliarinėms prekėms ir aprangai, nes vaikai auga labai greitai.Tikėtina, jog vyresnių klasių tėvai mielai parduos pigiau, atiduos ar iškeis nebereikalingus vadovėlius.

Todėl dar prieš prasidedant mokslo metams pažiūrėkite, ar neišaugta mokyklai reikalinga apranga – uniforma, jei tokia reikalinga bei sportinė apranga. Jei drabužiai per maži, neskubėkite įsigyti naujų, galbūt rastumėte tvarkingų ir tinkamų vyresnių vaikų ar kaimynų bei draugų vaikų, besimokančių vyresnėse klasėse, drabužių.

Jei vis dėlto nutarsite pirkti ar siūdintis naujus drabužius mokyklai – tai darant iš anksto galima sutaupyti. Turint daugiau laiko, lengviau surasti geriausias nuolaidas, jei siuvama uniforma – dėl kainos susitarti su siuvėjais, kai jie turi mažiau darbo, taip pat paprasčiau.

Likučių revizija 

Neretai per daug išleidžiama ir kanceliarinėms prekėms. Taip atsitinka todėl, kad jos netinkamai planuojamos. Prieš skubant į parduotuvę reiktų susidaryti reikalingų priemonių sąrašą. Jei tiksliai nežinote, ko reikia, pasitarkite su klasės auklėtoja. Be to, pirmiausia reikia patikrinti visus likučius (sąsiuviniu, pieštuku ir pan.) iš praėjusių mokslo metų.

Taigi „apsipirkimas“ turėtų prasidėti namuose. Į šią veiklą įtraukite ir vaikus. Tai ne tik padės labiau tausoti priemones, bet ir ugdys jų finansinę savimonę. Atkreipkite dėmesį, kada verta pataupyti, o kada įsigyti brangesnį daiktą. Kai kurias prekes verta rinktis ne pagal kainą, o pagal kokybę. Turiu omenyje ilgo vartojimo prekes – kaip klijai, žirklės ir pan., nes nekokybišką prekę gali tekti pakeisti labai greitai ir taip jūsų išlaidos padvigubės.

Visi vaikai užauga, keičiasi jų poreikiai, vadinasi, visuomet lieka ir nebereikalingų daiktų. Taigi tikėtina, jog vyresnių klasių tėvai mielai parduos pigiau, atiduos ar iškeis nebereikalingus vadovėlius. Galų gale, jei jūsų vaikas nebe pirmokas, galbūt ir jūs turite vadovėlių ar kitų daiktų, reikalingų žemesnių klasių moksleiviams. Tad inicijuokite mainus tarp tėvų – laimės visi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius