Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vincas Jurgutis: Politiniai karai mokinių rankomis – ar tokios mokslo metų pradžios laukėme?

Valdemaro Tomaševskio vadovaujama partija surengė akciją: Vilniuje, Trakuose ir Šalčininkuose lenkiškų bei rusiškų mokyklų auklėtiniai praleido pamokas. Taip Lenkų rinkimų akcija mėgina kovoti su mokyklų pertvarka, kuria siekiama sukurti kuo geresnes sąlygas tobulėti visiems vaikams Lietuvoje.
Vincas Jurgutis
Vincas Jurgutis

Kodėl V.Tomaševskis, prisidengdamas rūpesčiu tautinių mažumų išsilavinimu, vos prasidėjus mokslo metams skatina vaikus neiti į pamokas? Iki paskutinės minutės vilkinę visoje Lietuvoje vykdomą švietimo kokybę gerinančią mokyklų pertvarką, šiandien LLRA nariai desperatiškai griebiasi paskutinio šiaudo ir politiniams žaidimams pasitelkia vaikus.

Kiekvienas vaikas, lietuvis, Lietuvos lenkas ar rusas yra mūsų visų ateitis. Stipriai Lietuvai reikia, kad kiekvienas iš jų turėtų kuo geresnį išsilavinimą, gerą darbą ir užtikrintą ateitį. Nesvarbu, kokiai partijai priklausome, kokias turime politines pažiūras ir kokia kalba kalbame namuose prie vakarienės stalo, turime bendromis jėgomis padaryti viską, kad tai užtikrintume.

Todėl kviečiu visus tėvus, kurių vaikai mokosi lietuviškose, lenkiškose ar rusiškose mokyklose, visų pirma rūpintis savo vaikų gerove, skatinti juos mokytis ir tobulėti, ir neleisti politikams manipuliuoti jūsų gyvenimais – neleiskime populistams užauginti beraščių kartos.

Vincas Jurgutis yra Liberalų sąjūdžio narys, Liberalų sąjūdžio frakcijos Vilniaus miesto savivaldybėje seniūnas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius