Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vytautas Kernagis: Atėjo laikas keistis

39 metus gyvenu Vilniuje, iš kurių 27 – Antakalnio rajone. Pirmi rinkimai, kuomet jau turėjau balsavimo teisę, vyko 1996 m. Kartu su šeima leidausi Tverečiaus gatve – vienoje rankoje biuletenis, kitoje pasas. Tai buvo šventė, nes turėjau progą atlikti savo pilietinę pareigą. Ką pasirinkti ir kur uždėti reikšmingą kryžiuką klausimų nekilo. Garsiai šeimoje lyg ir nekalbėjome, juk už ką balsuoti buvo kiekvieno asmeninis reikalas, bet tą pirmą kartą gerai pamenu – balsavau už Tėvynės sąjungą (Lietuvos konservatorius). Viskas buvo aišku.
Vytautas Kernagis
Vytautas Kernagis / Nuotr. iš asmeninio archyvo

Kadangi mesti kelią dėl takelio nėra mano moto, už šią partiją ir jos kandidatus balsavau visada. Kai gimė sūnus – balsuoti važiuodavome drauge. Juk tai šventė. Be to – pilietinė pareiga.

Ši politinė jėga visada turėjo savo aiškią kryptį, prioritetus bei viziją. Būtent tai man ir tiko. Kai atiduodi savo balsą, jautiesi dalimi tos jėgos, širdyje džiaugiesi už pergales, pergyveni nesėkmes, kartu judi į priekį. Todėl ir dabar Gabrieliaus Landsbergio atėjimą į partijos pirmininko pareigas priėmiau kažkaip organiškai, natūraliai. Juk niekas nevyksta be priežasties ir ne laiku.

Dažnai gyvenime būna, kad išmintingiausi sprendimai įvyksta būtent tada, kai jų labiausiai reikia. TS-LKD atėjo laikas atsinaujinti, tiksliau – „atsijauninti“. Laikas leisti partiją vesti jaunesnės kartos žmonėms, mano kartos žmonėms. Tiems, kurie visada buvo šalia. Ir laikas jiems perimti vertybes, įsipareigojimus, atsakomybes atėjo būtent dabar.

  Laikas leisti partiją vesti jaunesnės kartos žmonėms, mano kartos žmonėms. Tiems, kurie visada buvo šalia. Ir laikas jiems perimti vertybes, įsipareigojimus, atsakomybes atėjo būtent dabar.

Pokyčius visi priimame skirtingai. Bet sveikai mąstant – jie būtini. Ypač svarbu, kad pokyčiai vyktų laiku ir vietoje.

Gavęs kvietimą prisijungti prie naujai formuojamos Gabrieliaus komandos, iš karto žinojau, kad neatsisakysiu. Gal ir delsiau savaitę kitą, tačiau galvoje jau turėjau temas ir kryptis, kuriomis judėsiu.

Apėmė džiaugsmas, kad galėsiu stiprinti Nacionalinio turinio idėjas (skatinti lietuvių kūrėjus), neformalaus jaunimo ugdymo praktikas bei kelti nevyriausybinėms organizacijoms rūpimus klausimus. Pradėkime skatinti mūsų autorius, atlikėjus, kompozitorius dar daugiau kurti. Išnaudokime šį kūrybinį potencialą. Kai jų kūryba bus išgirsta, klausoma, mėgstama – suteiksime kuriantiems daugiau pasitikėjimo savimi.

Jaunimas pradės didžiuotis galėdamas kurti lietuviškai. Švietimo sistemoje – nuo muzikos iki dailės pamokų irgi turi atsirasti ženkliai daugiau vietos lietuviškam, nacionaliniam turiniui. Mes turime labai daug šaunių ir profesionalių kūrėjų, kurie neretai puikiai vertinami užsienyje, bet nežinomi ir neatrasti Tėvynėje. Žinau, kad galime tai padaryti.

Tikiu, kad mano pavyzdžiu paseks ir kiti šviesūs žmonės, nes mano kartoje tokių yra labai daug. Juk kas, jei ne mes, galime kurti Lietuvą savo vaikams ir anūkams? Lietuvai šiuo metu reikia drąsių, ryžtingų bei europietiškai mąstančių piliečių, kurie geba bei nori prisiimti atsakomybę ir vesti valstybę pirmyn, kurie jaučia pilietinę pareigą bei myli savo šalį ir todėl nenori būti abejingi.

Ar kitos partijos paseks mūsų pavyzdžiu? Ar atras jėgų pasitikėti gal ir mažiau politinės patirties turinčiais, bet noru keisti Lietuvą degančiais, jaunais ir perspektyviais Lietuvos piliečiais? Linkiu joms būtent to. Juk giliai širdyje visi puikiai žinome, kad tas laikas atėjo. Geras, teisingas laikas.

 Vytautas Kernagis jaunesnysis yra TS-LKD narys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius