-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

168 km/val. greičiu lėkęs „darbietis“ Kęstutis Daukšys vairuotojo teisių neteko mėnesiui

Savuoju BMW smarkiai greitį viršijusiam Seimo nariui Kęstučiui Daukšiui paskirta tūkstantinė bauda ir minimaliam terminui atimtas vairuotojo pažymėjimas.
Kęstutis Daukšys
Kęstutis Daukšys / BFL nuotr./15min.lt fotomontažas

Trakų rajono apylinkės teismas ketvirtadienį greitį viršijusiam Seimo nariui „darbiečiui“ Kęstučiui Daukšiui skyrė 1000 litų baudą ir vienam mėnesiui atėmė teisę vairuoti transporto priemonę.

Nutarimas per 20 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui. Byla išnagrinėta dalyvaujant politiko advokatui, BNS pranešė teismas.

Administracinės bylos duomenimis, K.Daukšys gegužės 16-ąją apie 11 val. 25 min. Trakų rajono savivaldybėje teritorijoje, keliu Vilnius-Gardinas važiavo 168 kilometrų per valandą greičiu ir viršijo leistiną ribotą 90 kilometrų per valandą greitį.

Esu kaltas ir už tai turiu atsakyti, todėl prašysiu Seimo narių, kad gumos netemptų, leistų mane nubausti“, – žurnalistams yra sakęs K.Daukšys.

„Gailiuosi, jaučiuosi kaltas. Taip jau yra. Netyčia išėjo. Užfiksavo, nusižengiau, esu kaltas ir už tai turiu atsakyti, todėl prašysiu Seimo narių, kad gumos netemptų, leistų mane nubausti“, – žurnalistams yra sakęs K.Daukšys.

Gegužės 16 dieną Seimo nariui buvo surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas dėl greičio viršijimo daugiau kaip 50 kilometrų per valandą. Už minėtą pažeidimą asmuo gali būti nubaustas bauda arba administraciniu areštu.

Nustatyto greičio viršijimas daugiau kaip 50 kilometrų per valandą užtraukia baudą vairuotojams nuo vieno tūkstančio iki vieno tūkstančio penkių šimtų litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo vieno iki trijų mėnesių arba septynių parų administracinį areštą su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu šešiems mėnesiams.

Konstitucija ir Seimo statuto numato, kad Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas ar kitaip suvaržoma jo laisvė, tad be tokio išankstinio Seimo leidimo nagrinėti K.Daukšio pažeidimo bylos nebuvo negalima. Todėl Seimas panaikino parlamentaro neliečiamybę.

Greitį smarkiai viršijęs K.Daukšys BNS yra sakęs, kad tą dieną vyko į Alytų pas rinkėjus į susitikimą ir lenkdamas kitą mašiną viršijo greitį. Trečią kadenciją parlamente dirbantis K. Daukšys tvirtino jaučiasi blogai, kad taip atsitiko – padarytas pažeidimas. Jo teigimu, per tiek metų toks rimtas pažeidimas yra pirmas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius