Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

20 kartų teistas kameros draugą pasmaugęs kalinys artimiausius 16 metų praleis už grotų

Po trijų mėnesių svarstymų Kauno apygardos teismas paskelbė nuosprendį Edgarui Savickui. Vyras kaltinamas kalinio nužudymu.
Edgaras Savickas
Edgaras Savickas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Kaliniai Nužudymas

Dvidešimt kartų teistas E.Savickas išgirdo dar vieną nuosprendį. Jis kaltinamas 2013 m. sausio 11 d. Alytaus pataisos namų baudos izoliatoriaus kameroje dėl asmeninių priežasčių savadarbe standžia virve uždusinęs kitą kalinamąjį.

Kaltinamasis teigė su nužudytuoju P.Ivanovu susipažinęs Lukiškių tardymo izoliatoriuje prieš keletą metų, laikino sulaikymo kameroje.

Kartu vyrai buvo tik kelias valandas, per kurias įvyko konfliktas tarp E.Savicko ir P.Ivanovo bei kelių jo draugų. E.Savickas tikino patyręs fizinį smurtą, iš jo buvo atimti asmeniniai daiktai.

„Nuo to laiko jam jaučiau neapykantą. Pasitaikius progai ketinau atkeršyti. Alytaus baudos izoliatoriaus kameroje 2012 m. gruodį buvo patalpinti trise – aš, Algirdas Karčiauskas ir P.Ivanovas. Vienas kitam darydavome „omarį“ (apsvaigimas, kai rankomis ar virve užspaudžiama miego arterija, – red. past.).

Vieną kartą „omarį“ P.Ivanovui dariau aš ir spontaniškai kilo mintis nužudyti. Palaikiau su virve, kurią buvome prieš savaitę sportui pasidarę iš paklodžių, užspaudęs kaklą apie penkias minutes, kol supratau, kad jis mirė“, – teigė E.Savickas.

Už pastarąjį nusikaltimą Kauno apygardos teismas kaltinamąjį pripažino pavojingu recidyvistu ir skyrė 13 metų nelaisvės. Kadangi nusikaltimas padarytas atliekant bausmę už kitus nusižengimus, subendrinus bausmes skirtas bendras 16 metų terminas. 

Bausmė padalinta į dvi dalis. Pirmus 8 metus E.Savickas praleis kalėjime, o likusius 8 pataisos namuose.

Nukentėjusiąja pripažinta nužudytojo sesuo Lena Radionova. Jai teismas priteisė 20 tūkstančių neturtinei žalai atlyginti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius