Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

22 vairuotojai nusispjovė ant policijos įspėjimo, kad savaitgalį Vilniuje mąstytų ir elgtųsi blaiviai

Vasario 17–25 dienomis Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai išaiškino 35 atvejus, kai automobilius vairavo neblaivūs vairuotojai. Nors pareigūnai apie savaitgalio reidą geranoriškai įspėjo iš anksto, vien jo metu įkliuvo 22 kelių ereliai. Be to, per savaitę policija nubaudė 273 pėsčiuosius.
Policijos akcija Vilniuje
Asociatyvinė iliustracija: policijos akcija Vilniuje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vien per šeštadienį ir sekmadienį policijai įkliuvo 22 neblaivūs vairuotojai. Policija vairuotojams primena atsakomybę už vairavimą apsvaigus, o keleivių prašo daugiau rūpintis savo saugumu ir nevažiuoti su neblaiviais vairuotojais. Pastebėjusius neblaivius vairuotojus būtina nedelsiant pranešti policijai.

Be to, Vilniaus apskrities VPK Kelių policijos valdybos  pareigūnai, praėjusią savaitę kontroliavę kaip pėstieji eismo dalyviai laikosi Kelių eismo taisyklių reikalavimų, nubaudė 273 Kelių eismo taisyklių nesilaikiusius pėsčiuosius (palyginimui, vasario 3-9 d. nubausti 357 pėstieji, o vasario 10-16 d. – 349).

Vasario 10 – 23 d. pėsčiųjų kontrolės priemonės buvo organizuojamos visoje Lietuvoje.

Pėsčiuosius policija ragina laikytis Kelių eismo taisyklių reikalavimų: paisyti šviesoforų signalų; gatvės perėjimui pasirinkti pėsčiųjų perėjas; prieš žengiant į važiuojamąją kelio dalį įsitikinti, kad tai saugu. Tamsiuoju paros laiku privalu taisyklingai dėvėti atšvaitus. Būtina atsižvelgti ir į oro sąlygas – per rūką, lietų, šlapdribą pėstieji sunkiau pastebimi.

Šią savaitę pėsčiųjų kontrolės priemonė Vilniuje yra tęsiamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius