-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„24 valandos“: vaikas dingo pakeliui į mokyklą

Tuo metu, kai visa Lietuva ieško dingusios studentės iš Kauno, Alytuje – neįtikėtinas abejingumas be žinios prapuolusiam 15-ečiui Ričardui. Praėjusią savaitę į mokyklą išėjusio, bet taip jos ir nepasiekusio paauglio tik šiandien pradės ieškoti kariai. Ričardui nuo jo tėvų namo kolektyviniuose soduose iki Piliakalnio pagrindinės mokyklos – keli kilometrai miškinga vietove.
Dingęs berniukas
Dingęs berniukas / LNK nuotr.

Paauglys, taupydamas vargingai gyvenančios šeimos pinigus, dažnai šį atstumą įveikdavo pakeleivingais automobiliais. Tad miško „šukavimas“ galėjo duoti naudos. Deja, Alytaus policija, kuri turėtų kreiptis į Lietuvos kariuomenę ir prašyti pagalbos, nedovanotinai delsė. Tik įsikišus „24 valandų“ komisarui Vytautui reikalai pajudėjo. Berniuko mama pasakoja, kad pirmą naktį po jo dingimo ją krėtė nežmoniškas šaltis. Košmaruose mama regėjo savo vaiką, šąlantį miške...

Vytautui susidomėjus šia istorija, paaiškėjo ir sunkiai suvokiamas mokyklos, kurią lankė Ričardas, pedagogų abejingumas. Tylos siena atsitvėrusi Alytaus Piliakalnio pagrindinė mokykla su žiniasklaida leidžia bendrauti tik direktoriaus pavaduotojai, kuri, kaip užsukta, kartoja vieną valdininkišką frazę: „Mokykloje dirba krizių valdymo komanda“. Nors ne paslaptis, kad Ričardas tiesiog maldavo mamos, kad ji perkeltų jį į kitą mokyklą. Mama tai žadėjo padaryti pasibaigus trimestrui... Gal pedagogai turi ką slėpti, todėl ir slepiasi už aptakių frazių?

Vytautas, nebijodamas susigadinti santykių su buvusiais kolegomis iš Alytaus policijos ir nepaisydamas mokytojų abejingumo daro viską, kad Ričardo paieška pajudėtų iš mirties taško.

Sunki tiesa, kurią privalome žinoti, nes niekas neapsaugotas nuo nelaimės. „24 valandos” ketvirtadienį  17.30 per LNK.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius