Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

3 iš 4 savaitgalio gaisruose žuvusių žmonių tikriausiai rūkė lovoje

Šį savaitgalį pražūtingi gaisrai nusinešė keturių žmonių gyvybes. Trys iš jų rasti lovose. Manoma, kad jie žuvo neatsargiai rūkydami. Šiemet dėl šios priežasties jau žuvo 7 žmonės, o dar 2 gyventojai buvo traumuoti.
Rūkymas namuose.
Rūkymas lovoje ne tik žalingas, bet ir mirtinai pavojingas. / Fotolia nuotr.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pirmadienį skelbiamais duomenimis, per dešimtmetį Lietuvoje dėl neatsargaus rūkymo jau žuvo per 700 žmonių.

Šeštadienį, apie 22 val., gautas pranešimas, kad Kaišiadorių rajone, Palomenės seniūnijoje, Paromatės Krušonių kaime, iš daugiabučio veržiasi dūmai. Atvykus ugniagesiams, viename iš butų degė lova. Joje rastas 68-erių metų vyro kūnas.

Tos pačios dienos vėlyvą vakarą žmogaus gyvybę ugnis nusinešė Utenoje, Smėlio gatvėje, kur gaisras kilo daugiabučio rūsyje. Čia degė lova. Patalpoje rastas 63-ejų metų vyro kūnas.

O sekmadienio rytmetį gaisrai pasiglemžė dar dviejų vyrų gyvybes. Vienas iš jų žuvo daugiabutyje Zarasų rajone, Imbrado seniūnijoje, Karčiomkos kaime. Atvykus ugniagesiams, antrajame aukšte degė butas. Lovoje rastas smarkiai apdegęs 47-erių metų vyro kūnas.

Kito 49-erių metų vyro kūnas rastas Vilniuje, Kurapkų gatvėje, viename iš garažų, kai ugniagesiai, nupjovę spyną, pateko į jį. Manoma, kad šių gaisrų priežastys – neatsargus rūkymas.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas dar kartą įspėja gyventojus: jeigu nenorite tapti gaisro auka, nerūkykite lovoje, saugokite savo ir artimųjų gyvybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius