-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

3 mašinas ir autobusą apdaužęs „Kautros“ vairuotojas atgailauja dėl avarijos už Trakų: „Apakino saulė...“

Tik laimingo atsitiktinumo dėka nė vienas žmogus nenukentėjo per masinę avariją Trakų rajone, kur trečiadienio pavakarę tarpmiestinis autobusas taranavo iškart tris lengvuosius automobilius. 15min.lt pateikia kaltę pripažįstančio „Kautros“ vairuotojo paaiškinimą ir patikslina pirminį pranešimą apie eismo įvykį prie Aukštadvario.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Įvykio liudininko Deimanto B. nuotr.

Trečiadienį 15min.lt skelbė skaitytojo pranešimą apie eismo įvykį Trakų rajone, į kurį pateko tarpmiestinis bendrovės „Kautra“ autobusas.

Paaiškėjo, kad keleivinė transporto priemonė trenkėsi ne tik į „Audi“ – per avariją buvo sudaužyti dar du lengvieji automobiliai.

Apie netinkamą „Audi“ vairuotojo manevravimą kelyje (būta įtarimų, esą mašina pavojingai išlindo iš šalutinio kelio) jokių duomenų nėra, juolab pats autobuso vairuotojas apgailestauja dėl įvykio ir paaiškinime pripažįsta kaltę.

„Kautros“ eismo tarnybos viršininkas Alvydas Periokas 15min.lt informavo, kad įmonės darbuotojas nesikrato atsakomybės už šį eismo incidentą. Vairuotojo raštiškame pasiaiškinime nurodoma, kad išvažiavus iš posūkio jį apakino saulė, todėl vyriškis laiku nepastebėjo priekyje ta pačia kryptimi judančių transporto priemonių.

Autobusas rėžėsi į „Audi“ galą, o pastaroji nuo smūgio „sustūmė“ dar du priekyje buvusius lengvuosius automobilius.

„Man nesmagu tai konstatuoti, bet panašu, kad mūsų vairuotojas važiavo šiek tiek per greitai. Vairuotojas turi pareigą pasirinkti saugų greitį ir būti pasirengęs sustoti, jei kelyje atsiranda nenumatytų kliūčių. Džiugu, kad šiuo atveju viskas gerai baigėsi – nebuvo sužaloti nei autobuso, nei automobilių keleiviai“, – kalbėjo „Kautros“ eismo tarnybos vadovas A.Periokas.

Autobuso vairuotojas buvo blaivus, avarija įforminta kaip techninis eismo įvykis.

Įvykio liudininko Deimanto B. nuotr./Po avarijos išvežamas „Audi“ automobilis
Įvykio liudininko Deimanto B. nuotr./Po avarijos išvežamas „Audi“ automobilis

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius