Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policijai vėl įkliuvo Žilinskas (nuotraukos, video, atnaujinta 1.26 val.)

Vėlų ketvirtadienio vakarą į nemalonumus su Vilniaus policija vėl įsivėlė Rokas Žilinskas, išrinktas į Seimą daugiamandatėje apygardoje pagal Tautos prisikėlimo partijos sąrašą.
Rokas Žilinskas iš karto po to, kai buvo paleistas iš policijos
Rokas Žilinskas iš karto po to, kai buvo paleistas iš policijos / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Apie 21.45 val. Antakalnio ir Tverečiaus g. sankirtoje R.Žilinsko vairuojamą automobilį KIA sustabdė policijos patruliai.

Prie vairo sėdėjęs R.Žilinskas policijos patruliams nepaiteikė jokių dokumentų. Jis neturėjo nei savo, nei automobilio dokumentų. Patikrinę duomenų bazėje, pareigūnai rado įrašą, jog už tai, kad vairavo neblaivus, teismas iš R.Žilinsko vairuotojo pažymėjimą atėmė porai metų.

Kadangi R.Žilinskas su savimi neturėjo iš viso jokių dokumentų, jis buvo sulaikytas ir tapatybės nustatymui nuvežtas į Vilniaus penktąjį policijos komisariatą. Jo automobilis irgi buvo sulaikytas, užkeltas ant specialaus sunkvežimio ir nuvežtas į policijos aikštelę.

Policijos komisariate visų pirma buvo patikrintas sulaikytojo girtumas.

„Mes tuoj viską išsiaiškinsime. Man turi atvežti dokumentus ir istorija baigsis", - tik atvežtas į policiją sakė R.Žilinskas.

Po kiek laiko R.Žilinsko sesuo į policijos komisariatą atvežė jo pasą ir automobilio dokumentus. Vairuotojo pažymėjimo tarp pluošto dokumentų nebuvo.

Apie 23.25 val. R.Žilinskas paleistas iš policijos.

„Mane sulaikė todėl, kad automobilį vairavau be dokumentų. Man atvežė dokumentus ir viską išsiaiškinom. Mašina mano irgi sulaikyta. Man nustatinėjo girtumą, aš blaivus. Mano mašina dabar policijos aikštelėje. Ją pasiimsiu po teismo. Štai tokia istorija“, – išėjęs iš policijos sakė R.Žilinskas. Vėliau jis sėdo į sesers automobilį ir abu išvažiavo.

Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Operatyvaus valdymo skyriaus viršininko pavaduotojas Arūnas Paulauskas patvirtino R.Žilinsko žodžius, kad alkoholio sulaikytojo organizme nerasta.

„Antakalnio gatvėje patrulis pastebėjo pavojingai manevruojantį automobilį KIA ir jį sustabdė. Paaiškėjo, kad jį vairuoja Rokas Žilinskas. Kandidatas į Seimo narius. Šiam asmeniui yra atimta teisė vairuoti automobilį. Automobilis dabar yra uždarytas į policijos aikštelę, O jam surašytas protokolas už tai, kad vairavo automobilį, neturėdamas teisės vairuoti. Protokolą nagrinės teismas ir teismas spręs nuobaudos klausimą“, – teigė A.Paulauskas.

Neoficialiais duomenimis, R.Žilinską ketvirtadienio vakarą sustabdė tie patys policijos pareigūnai, kuriems jis įkliuvo neblaivus. R.Žilinskas teismui yra apskundęs sprendimą iš jo atimti vairuotojo pažymėjimą. Savo skunduose jis tvirtina, kad nesutinka su jam skirtomis nuobaudomis.

Vairavimas apsvaigus nuo alkoholio ir vairavimas be vairuotojo pažymėjimo - dar ne visos policijoje pasibaigusios istorijos, į kurias įsipainiojo buvęs žurnalistas. Buvęs LNK Žinių vedėjas R.Žilinskas ir jo draugas M.Gurskis kaltinami viešosios tvarkos pažeidimu, septynių policijos pareigūnų įžeidimu ir pasipriešinimu jiems.

Praėjusių metų gruodžio 4-ąją R.Žilinskas su M.Gurskiu įsivėlė į konfliktą su taksi vairuotoju Olegu Chatkevičiumi.

Iškvietęs policijos pareigūnus taksistas tvirtino, kad iš sostinės senamiesčio į Žolyno gatvę vykę du neblaivūs vyrai esą atsisakė mokėti 40 litų už kelionę ir ėmė jį užgaulioti.

Bylos duomenimis, taksi keleiviai necenzūriniais žodžiais iškeikė ir į iškvietimą atvykusius policininkus. Po to R.Žilinskas ir M.Gurskis buvo nuvežti į Vilniaus miesto 1-ąjį policijos komisariatą.

Kadangi atsisakė pūsti į alkoholio matuoklį, R.Žilinsko girtumas nustatytas Vilniaus priklausomybės ligų centre. Jo kraujyje rasta 2,48 promilės alkoholio.

Kad bylą būtų galima nagrinėti teisme, Vyriausioji rinkimų komisija rugsėjo 22-ąją panaikino kandidato į Seimo narius R.Žilinsko teisinę neliečiamybę.

Sekmadienį vykusiuose rinkimuose į Seimą rinkėjai R.Žilinskui suteikė daugybę balsų reitinguodami partijos sąrašą. R.Žilinskas sąraše iš 13 vietos pakilo į trečią ir tai jam garantavo vietą Seime. Po rinkimų Tautos prisikėlimo partijos nariai prasitarė, kad buvusį žurnalistą norėtų siūlyti į vidaus reikalų ministro pareigas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius