Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Skolų išmušinėtojais taps garsūs nusikaltėliai?

Į laisvę išeinantys praeityje garsūs nusikaltėliai gali tapti žiauriais skolų išmušinėtojais. Verslininkai ir pareigūnai teigia, jog tokia grėsmė – reali.
Kalėjimas.
Iš kalėjimo netrukus išeisiantys nusikaltėliai laisvėje gali griebtis žiauraus reketo. / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Reketas

Kad ilgai už reketą ir kitus sunkius nusikaltimus kalėję nusikaltėliai gali tapti skolų išmušinėtojais, prabilo UAB Skolų išieškojimo biuro vadovas Almantas Čelkonas, rašo dienraštis „Respublika“. Pasak verslininko, kai kurie žmonės jau dabar skambina į jo vadovaujamą įmonę ir tikisi skolas atgauti panaudojant fizinį smurtą. A.Čelkonas baiminasi, kad į laisvę išėję nusikaltėliai gali kurti įmones ir siūlyti būtent tokias paslaugas. Anot jo, kai kurie žmonės gali mielai naudotis tokiomis paslaugomis. „Skambučiai ir laiškai šiandien jau nebeveikia“, – atvirai sakė A.Čelkonas.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Antonis Mikulskis neneigė, kad reali grėsmė, jog kai kurie į laisvę išėję nusikaltėliai taps skolų išmušinėtojais. „Žinant, kad pastaruoju metu labai stringa atsiskaitymai tarp įmonių, galiausiai ir tarp privačių asmenų, galima tikėtis, kad į šiuos santykius įsipainios kai kurie iš tų asmenų, kurie ką tik atgavo ar greit atgaus laisvę“, – teigė A.Mikulskis. Tiesa, jis patikino, kad organizuotų nusikalstamų grupuočių atstovai, išėję į laisvę, yra atidžiai stebimi teisėsaugininkų.

Pasak pareigūnų, šiemet laisvę jau atgavo keli asmenys, kuriuos teisėsaugininkai laiko užkietėjusiais nusikaltėliais. Netrukus į laisvę išeis ir buvęs „Vilniaus brigados“ smogikas Aleksandras Ždanovas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius