Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policija tiesiog ieško atpirkimo ožių, teisme teigė nesankcionuoto mitingo rengimu kaltinamas A.Paleckis

Sausį vykęs profsąjungų mitingas, kuris virto riaušėmis, buvo blogai suorganizuotas, policijos pareigūnai ir jo rengėjai nesuvaldė situacijos, o dabar tiesiog ieškoma atpirkimo ožių.
Algirdas Paleckis
Algirdas Paleckis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Taip penktadienį Vilniaus miesto 2-ojo apylinkės teismo posėdyje tvirtino nesankcionuoto mitingo organizavimu kaltinamas Vilniaus miesto tarybos narys, „Fronto" partijos lyderis Algirdas Paleckis.

„Policija neužtikrino tvarkos, ji nebuvo pasiruošusi, o aš stovėjau po akmenų ir gniūžčių kruša ir rizikavau", – tvirtino „frontininkas". Jis teigė bandęs nuraminti įsiaudrinusią minią.

A.Paleckio advokatės Laimo Latvėnienės nuomone, jos klientui administracinė byla turėtų būti nutraukta, nes esą ne „Fronto" lyderis organizavo mitingą.

„Buvo vienintelis profsąjungų rengtas mitingas. Trūkumai buvo iš organizatorių pusės, didžiausi – iš pareigūnų. (...) Policininkų nebuvo nė kvapo prie Seimo rūmų: vieni buvo prie Trečiųjų rūmų, kiti – kažkur prie upės", – tikino gynėja.

Jos nuomone, profsąjungų atstovų pareiškimų prie mikrofonų minia negirdėjo, mitingo dalyvių kontrolės nebuvo, o ir paties A.Paleckio niekas neklausė.

„A.Paleckiui būtų buvusi didelė garbė, jei žmonės, nepatenkinti politika, būtų jo klausęsi", –pridūrė gynėja.

Tuo metu Vilniaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui atstovaujantys Leandras Pocius ir Saulius Peteržikas teismą tikino, kad A.Paleckis prie Seimo antrųjų rūmų organizavo iš anksto planuotą ir nesankcionuotą mitingą.

„A.Paleckis žinojo profsąjungų mitingo scenarijų ir tam buvo iš anksto pasiruošta. Prasidėjus oficialiam mitingui, jis su megafonu trukdė. A.Paleckis nėjo prie Vyriausynės, o nuėjo prie  Seimo antrųjų rūmų, kur vyko nesankcionuotas mitingas. (...) Jis subūrė žmones ir surengė nesankcionuotą mitingą", – posėdyje teigė S.Peteržikas.

Be to, pasak pareigūnų, „Fronto" lyderis surengė ir nesankcionuotą eiseną iki Vyriausybės.

Jie tvirtino, kad A.Paleckis turi būti patrauktas administracinėn atsakomybėn.

Teismo posėdyje buvo apklaustas ir vienas sausį vykusio mitingo organizatorių Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas.

Jis teisme teigė, kad „Fronto" atstovai iš dalies trukdė mitingui.

„Buvo kažkokie netoleruotini ne tiek veiksmai, o procesas, kadangi kampe prie dešinės fontano pusės buvo „Fronto" vėliavų. A.Paleckis per megafoną kalbėjo, buvo triukšmas. Jis ne tai kad trukdė, bet veiksmai nebuvo suderinti, susipynė kalbos", – sakė A.Černiauskas.

Verdiktą šioje byloje teismas turėtų skelbti liepos 3 dieną.

A.Paleckis kaltinamas pažeidęs Susirinkimų įstatymą – prie parlamento neturėdamas leidimo surengė mitingą, nesilaikė įstatyme numatyto 75 metrų atstumo iki Seimo. Politikas taip pat kaltinamas, kad pagal numatytą scenarijų dalis mitinguotojų nepatraukė Vyriausybės link.

Sausio 16-ąją Vilniuje, Nepriklausomybės aikštėje, vykęs profesinių sąjungų organizuotas mitingas prieš mokesčių didinimą baigėsi riaušėmis. Per jas nukentėjo apie 30 žmonių, išdaužyti Seimo langai, apgadinti aplinkiniai pastatai, bandyta įsiveržti į Seimą.

Riaušininkus tramdydami Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai naudojo ašarines dujas, gumines kulkas. Suskaičiuota, kad riaušininkai padarė apie 230 tūkst. litų nuostolių.

A.Paleckis su buvusiu partijos bendražygiu, Vilniaus politiku Audriumi Butkevičiumi teisiamas ir kitoje Vilniaus miesto 2-aojo apylinkės teismo nagrinėjamoje administracinėje byloje dėl susirinkimų bei kitų masinių renginių tvarkos pažeidimo per nesankcionuotą vadinamąją svogūnų akciją vasario pradžioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius