Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Henrikas Daktaras užsiaugino ilgus plaukus ir barzdą

Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai įspėjo kolegas Bulgarijoje imtis visų atsargumo priemonių sulaikant Henriką Daktarą. Todėl namą, esantį apie 30 km nuo Varnos šturmavo specialus Bulgarijos policijos greitojo reagavimo pajėgų būrys, praneša LNK žinios.
Daktaras
Daktaras / LNK nuotr.

LNK informuoja, kad Bulgarijos spec. būrio pareigūnai nepraneša apie pasipriešinimą per šturmą. Pasak Lietuvos kriminalistų, H.Daktaras užsiauginęs ilgus plaukus ir barzdą. Tik po to, kai lietuviai nusiuntė į Bulgariją pirštų atspaudus, patvirtinta, jog sulaikytasis tikrai Henrikas Daktaras.

Kiti Henytės šeimos nariai nesulaikyti.

„Ieškomas buvo tik Henrikas Daktaras. Todėl jis ir buvo sulaikomas. Kitų užduočių atlikti mes kolegų neprašėme. Niekas daugiau sulaikytas nebuvo ir nesistengėme sulaikyti", – LNK žinioms telefonu sakė generalinio komisaro pavaduotojas Visvaldas Račkauskas.

Pasak kriminalistų, namas, kuriame slapstėsi H.Daktaras, priklauso Lietuvos piliečiui, iki šiol nepakliuvusiam į teisėsaugos akiratį.

Pasak teisėsaugininkų, dabar į bulgarų kalbą verčiami ekstradicijos dokumentai.

„Jeigu H.Daktaras savanoriškai sutiktų būti išduotas, procedūra įvyktų per 10 dienų. O jeigu įvyktų teisminiai ginčai, tai tas klausimas turi būti išspręstas pagal tarptautinės teisės aktus ne ilgiau kaip per 60 parų", – LNK televizijai sakė Generalinės prokuratūros prokuroras Algimantas Kliunka.

Pranešama, kad vadinamojoje „daktarų" byloje yra apie 200 nusikaltimų. Iš jų – daugiau kaip 30 žmogžudysčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius